Erdoğan: İsrail'e ekonomik tedbir uygulayan yegane devlet biziz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Gazzeli kardeşlerimiz imkansızlıklara rağmen ümmetin yüz akı olarak siyonist işgalcilere karşı kahramanca direniyor" dedi.

Kısa Dalga - Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlediği "Özümüzden Geleceğe Türkiye Buluşmaları" programına katıldı.

Erdoğan, "Türkiye'nin en büyük ailesiyiz. Biz çıkar birliği yapmış bir hareket değil, yol ve dava arkadaşlığı yapmış bir siyasi partiyiz. Bizden öncekilerden devraldığımız bu hizmet kervanı aynı şekilde devam edecektir. Öfke diline asla izin vermeyecek, gönüller fethederek yolumuzda ilerleyeceğiz" dedi.

"İsrail'in Lübnan'a saldırısına en güçlü tepkiyi veren ülke olduk"

Son 1 yıldır bölgede çok kanlı çatışmalar yaşandığına dikkat çeken Erdoğan, şunları söyledi:

"İsrail'in Gazze halkına soykırımı birinci yılını tamamlamak üzere. 17 binden fazla çocuğu, yaşlıyı, kadını, sivili alçakça şehit ettiler. 50 bine yakın masum insan katledildi. Uluslararası hukuk, savaş hukuku, insana dair ne kadar değer varsa ayaklar altına alındı. İşlenmedik suç, işlenmedik barbarlık kalmadı. Ne yaparlarsa yapsınlar Gazze halkının direniş zeminin kıramadılar. Kendilerini buradan bir kez daha selamlıyoruz.

Filistin'in gençlerimize muhabbetlimizi gönderiyoruz. Gazzeli kardeşlerimizin yanında olmayı sürdüreceğiz. İsrail'e karşı ekonomik tedbir uygulayan yegane devlet biziz. Gazze'ye miktar olarak en çok yardım gönderen ülke biziz. Filistin halkının haykıran sesi biziz. İlk gün nerede duruyorsak, bugün de aynı yerde dimdik duruyoruz. İlk gün neyi savunuyorsak, bugün de aynı değerleri savunuyoruz. Kimseden korkmadan, kimseye boyun eğmeden, mazlumun yanında, zalimlerin karşısındayız. İsrail'in Lübnan'a başlattığı saldırı sonrası en güçlü tepkiyi veren ülke biz olduk.

Dini fanatizimle hareket eden İsrail'in niyeti bellidir. Batılı güçler ise bunların asıl niyetlerini çok iyi bildikleri halde, katliam çetesine seslerini çıkaramamaktadırlar. Bırakın Filistinli mazlumların hakkının savunulmasını, Filistin bayrağına dahi tahammül edemiyorlar."

"Hamas ve Hizbullah sadece bir bahanedir"

"On yıllardır savundukları değerleri sadece bir senede kendi elleriyle itibarsız hale getirdiler" diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Coğrafyamızda sınırlarımızın kanla çizilmesine yönelik sinsi bir plan ortaya konulmuştur. Hamas ve Hizbullah sadece bir bahanedir. Yemen, Suriye sadece bir bahanedir. İsrail hükümeti her gün yeni bir mazeret üretmektedir. İçimizdeki bazı İsrail dostları, bazı kalemşörler, her ne kadar gerçekleri gizlemek istese de Netanyahu ve çetesine dur denilmezse bu yayılmacı politikanın nereye varacağını bizler tahmin edebiliyoruz.

İsrail vasıtasıyla yeni bir paylaşım savaşının planının yürütüldüğünü görüyor, tedbirlerimizi buna göre alıyoruz. Türkiye büyük bir ülkedir. Birikimi ile tecrübeli bir devlettir. Büyüklüğümüze yaraşır şekilde nasılsa milletimizin ve devletimizin güvenliğinde zaafiyetine izin vermediysek, aynı kararlılıkla hamlelerimizi planlıyoruz.

İsrail hükümetini şımartanları buradan aklı-selim hareket etmeye davet ediyorum. Yularını elinizde tuttuğunuz bu zalimleri durdurun. Diğer türlü gözünü kan bürümüş katillerin harladığı bu ateş sizleri de yakacak. El ele verip söndürmezsek bu yangın size de ulaşacak. Türkiye'nin karşı karşıya olduğu tehditlerin bertaraf edilmesinde AK Parti'ye düşen kardeşliği yüceltmektir. Birbirimize her zamankinden fazla kenetleneceğiz. Durmak yok, yılgınlık yok." (Haber Merkezi)

Politika Haberleri