Erdoğan'dan Bahçeli'ye 'DEM Parti' takdiri: 'Kıymetli buluyoruz'

Erdoğan, Bahçeli'nin DEM Parti yöneticilerinin elini sıkmasını takdir ettiklerini söyledi: "Muhatapları tarafından layıkıyla anlaşılmasını umut ediyoruz."

Kısa Dalga - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP Meclis Grup Toplantısı’nda konuştu. Erdoğan, Meclis açılışında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin DEM Parti’li siyasetçilerin elini sıkmasını takdir ettiklerini söyledi.

‘Uzattığı elin muhatapları tarafından da layıkıyla anlaşılmasını umut ediyoruz’

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“Biz yeni yasama yılında siyasette artık farklı bir söylem görmeyi istiyoruz. Daha fazla uzlaşıya ihtiyacımız olduğu kanaatindeyiz. Milletimizin faydasına olacak hiçbir diyalogdan kaçınmayız. Bahçeli'nin dün yaptığı açıklamaları takdirle karşılıyor ve kıymetli buluyoruz. 85 milyonun kardeşliği adına çok anlamlı buluyorum. Cumhur İttifakı'nın uzattığı elin muhatapları tarafından da layıkıyla anlaşılmasını umut ediyoruz.

Özgür Özel’e tepki: Ucuz polemik peşinde koşuyor

Bakanlarımız Meclisimizin kapalı oturumunda bilgi verdi. Toplantı sonrası CHP Genel Başkanının yaptığı açıklamaları esefle karşıladık. CHP Genel Başkanı ucuz polemik peşinde koşuyor. Sayın Özel’den ülke güvenliğine dair meselelerde daha olgun bir tavır beklerdik. Biz Türkiye'nin güvenliğinden kesinlikle taviz vermeyeceğiz.

‘Kriminal tipler sokakta dolaşmamalı’

“AK Parti'yi kurduğumuz günden itibaren ülkemize ve milletimize hizmet mücadelesi veriyoruz. Biz her zaman kendi iç muhasebemizi cesaretle yapan bir kadroyuz. Son dönemde yaşanan kimi cinayetler üzülerek görüyoruz ki milletimizin kendini güvende hissetme konusunda tereddüte düşürüyor. Gereken tedbirleri almak en önemli vazifemizdir.

Sınır güvenliğimiz konusunda gayet iyi bir seviyeye geldik. Toplumda güvenlik ve asayiş konusunda geçmişe kıyasla çok iyi bir yerdeyiz. Onlarca kriminal suç kaydı olanların ortalıkta dolaşması herkes gibi bizi de rahatsız ediyor. Milletimizin sesine kulak vererek bu konuda önemli adımlar atmaya karar verdik. Ne gerekiyorsa yapacağız. Tıkanıklık varsa neşteri vuracağız.

İki adım atmayı planlıyoruz. Yargı erkini güçlendirmek amacıyla Adalet Bakanlığı'nda kurulan bir birim bunlarla ilgili gerekli incelemeleri yaptıktan sonra savcıların ve hakimlerin dikkatine sunacaktır.

İnfaz sistemi değişecek

Bazı önemli adımlar atmaya karar verdik. Suçu önlemeden suçla ve suçlularla mücadeleye, yargılamalardan infaz ve ıslah sistemimize, nerede boşluk varsa mutlaka hal yoluna koyacağız. Milletimizin güvenliği için ne gerekiyorsa yapacağız. Onlarca suç kaydı olanlar aramızda serbest dolaşamayacak. Suçluların tutuklanması kolaylaştırılacak. 6 yıldan az ceza alanların cezaevine girmeden hayatını geçirmesi de infiale neden oluyor.

Tutuklu yargılamada suç kaydı kriteri

Belirli suçlarda infaz hükümlerinin, alınan cezanın yüzde 10'u cezaevinde geçirildikten sonra işlemeye başlaması sağlanacaktır. Mesela 5 suç kaydı olan birinin, diğer davalarının bitip sabıka kaydına işlenmesi beklenmeden tutuklu yargılanmasının önü açılacak. Tutukluluk süresi, kişinin işlediği suçlar ve alacağı cezalarla orantılı belirlenecek. Bu husus toplum vicdanını yaralayan belirli suçlar için geçerli olacak.

Suç işlemeye teşebbüs edecek kişiler her halükarda cezaevine gireceği bilinci ile daha dikkatli olacak. Toplumun kaygılarını gidermek boynumuzun borcudur. Cezasızlık algısını yok etmek boynumuzun borcudur.

İstanbul Sözleşmesi: 'Kadın haklarına en ufak bir menfi etkisi olmamıştır'

Kadın hakları konusunda bize ders verecek hiçbir muhalefet partisi yoktur. Kadının statüsünün güçlendirilmesinde elimize su dökecek kimse de yoktur. Sosyal ve ekonomik hayata katılan tüm kadınlarımız bizim çabalarımızın şahididir. Sayın Özel bir taraftan kadına şiddetin engellenmesinden bahsederken diğer taraftan da alkol ve içki tüketimini teşvik edecek vaatlerde bulunuyor. Ne demişler bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu. Kadın hakları konusunda bize ders verecek hiçbir muhalefet partisi yoktur. Kadının statüsünün güçlendirilmesinde elimize su dökecek kimse de yoktur. İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmemizin kadın haklarına en ufak bir menfi etkisi olmamıştır. "

(Haber Merkezi)

Politika Haberleri