Kemal Kılıçdaroğlu: Sahtekarın karşısında ayağa kalkılır mı?

Kemal Kılıçdaroğlu, "Erdoğan tarafsız mı? Hayır. Sahte videolarla kitleleri etkileyen o değil miydi? Sahtekarın karşısında ayağa kalkılır mı?" dedi.

Kısa Dalga - Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sözcü Televizyonu'nda katıldığı canlı yayında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Erdoğan kendi halkına hakaret eden birisi. Bu ülkenin kadınlarına ‘sürtük’ dedi. Ettiği yeminin gereğini yaptı mı? Ben tarafsız davranacağıma dair namusum ve şerefim üzerine ant içerim diye TBMM’de yemin etti. Erdoğan tarafsız mı? Hala AK Parti’nin Genel Başkanı.

Bu ülkede hakaret etmediği kişi, kurum, partili kalmadı. İki büyük kurucusuna ‘iki ayyaş’ suçlaması yaptı. Ben o kişinin önünde neden ayağa kalkacağım?

AK Parti’nin Genel Başkanı olmadığı dönemde, cumhurbaşkanıyken geldi, kalktık, alkışlamadık. Ama AK Parti’nin genel başkanı olduktan sonra kalkmadık. Yapmadığı hakaret kalmadı. Bir sahtekarın önünde ayağa mı kalkılır?

Erdoğan olayları kapatmak için, o konularda mahirdir… Piyasalarda ateş var, işsizlik var. Olayları kapatmak, toplumun dikkati başka yere çekmek, işte oturalım, normalleşelim, dertleşelim, şunu yapalım…"

‘Bak ben paşaları hapishaneden çıkardım, bu normalleşmenin sonucudur.’ Hayır efendim, zaten çıkacak onlar. Boşuna aldılar o insanları. Ya Adli Tıp Kurumu raporu var. Zaten bırakmak zorundasınız."

"Özgür Özel başarılı bir grup başkanvekiliydi"

Kılıçdaroğlu, "Özgür Bey’e çok mu kızgınsınız?" sorusuna "Yok, hayır. Başarılı bir grup başkanvekiliydi" yanıtını verdi.

"Başarılı bir genel başkan değil mi?" sorusuna ise Kılıçdaroğlu'nun "Daha yeni Genel Başkan. Umarım tüm bunların farkına varır" cevabı dikkat çekti. (Haber Merkezi)

Politika Haberleri