Kemal Kılıçdaroğlu'na dava: Siyasi yasak istendi

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında MHP milletvekillerinin şikayetiyle davada siyasi yasak istendi.

Kısa Dalga - MHP milletvekillerinin şikayetiyle açılan davada 'suç ve suçluyu zincirleme şekilde övme' suçlaması yöneltilen Kılıçdaroğlu için 2,5 yıldan 3,5 yıla kadar hapis ve TCK 53 kapsamında 'siyasi yasak' istendi.

Gerçek Gündem'in haberine göre; Kılıçdaroğlu hakkındaki soruşturma, Sinan Ateş cinayetinde adı geçen MHP milletvekilleri İzzet Ulvi Yönter ve Feti Yıldız ile İsmail Faruk Aksu’nun Şubat 2022 tarihinde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdikleri dilekçeyle başladı. O tarihlerde dokunulmazlığı bulunan Kılıçdaroğlu hakkındaki şikayet, dokunulmazlığı kalkar kalkmaz işleme konuldu.

"FETÖ’nün siyasi ayağını açıklamadı" suçlaması

İddianamede Kılıçdaroğlu’nun, Demirtaş’ın tutukluluğuna dair yaptığı çok sayıda konuşma ve açıklama suçlamaya delil olarak gösterildi.

İddianamede en dikkat çeken detay MHP milletvekillerinin Kılıçdaroğlu’na yönelttikleri “Suçluyu kayırma” suçlaması oldu. Vekillerin suç duyurusunda Kılıçdaroğlu’nun, “Özel bir dosya hazırladım" dediği ve ByLockçu milletvekilleri listelerini bugüne kadar Cumhuriyet Başsavcılıklarına teslim etmediği belirtildi.

Kılıçdaroğlu’nun, “FETÖ’nün siyasi ayağını açıklayacağım" demesine rağmen açıklamadığı belirtilen şikayette, Kılıçdaroğlu’nun kamu görevlisinin suçu bildirmemesi nedeniyle suçluyu kayırma ve suç delillerini karartma suçunu işlediği öne sürüldü.

"Konuşmalarımın kimi rahatsız ettiğini ortaya koyuyor"

Kılıçdaroğlu, "Bunlar, benim konuşmalarımın kimi rahatsız ettiğini daha iyi ortaya koyuyor. Yargı Erdoğan’ın kontrolünde, benim değil. Yargı bağımsız değil, dolayısıyla saraydan aldıkları talimata göre yargı harekete geçer" dedi. (Haber Merkezi)

Politika Haberleri