Kısa Dalga - Abdullah Öcalan’ın çağrısı sonrası DEM Parti yetkili kurullarını toplama kararı almıştı. Parti, 2 Mart Pazar günü Balgat'taki genel merkezinde Parti Meclisi (PM) ve il eş başkanlarıyla toplantı düzenledi. 3 Mart Pazartesi günü ise Merkez Yürütme Kurulu üyeleriyle bir toplantı yaptı.
DEM Parti milletvekilleri ve belediye eş başkanları bugün parti genel merkezinde bir araya geldi. Toplantı DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda Öcalan'ın çağrısı ve çağrısı sonrası yaşanan gelişmeler ele alındı.
Toplantıda, DEM Parti milletvekilleri ve belediye eş başkanlarıyla görüş alışverişinde bulunarak yürütülen sürece ilişkin belediyelerde ve TBMM’de nasıl bir yol haritası izleneceği tartışıldı.
ANKA Haber Ajansı’na konuşan DEM Parti Antalya Milletvekili Saruhan Oluç, “Hem milletvekilli arkadaşlarımız hem belediye eş başkanlarımızla ortak toplantı yaptık. İmralı'da yapılan görüşmelerle ilgili eş başkanlarımız bilgi verdi. Daha sonra eş başkanlarımız hem Öcalan’ın yaptığı açıklamayı hem Kandil'den buna verilmiş cevabı değerlendirdi. Bu konuda derli toplu bir değerlendirme yapıldı ve ardından varsa sorular onları cevapladılar. Dolayısıyla esas itibariyle bilgilendirme ve bu bilgilendirmenin sonrasındaki yol haritamızı anlatmak amaçlıydı" dedi.
"Halk toplantılarından rapor hazırlanıp MYK’ya sunulacak"
"Şimdi biz bu hafta itibariyle il ve ilçelerde toplantılara başlıyoruz. Bu toplantılar 101 noktada olacak. Halk toplantılarına milletvekilleri, Parti Meclisi ve MYK üyelerimiz katılacaklar" diyen Oluç, şöyle konuştu:
"Bir hafta kadar sürecek ve o toplantılarda tekrar her iki mesaj anlatılacak, konuşulacak. Varsa sorular bu halk toplantılarında sorulara cevap verilecek. Yani bir hafta boyunca Türkiye'nin her tarafında bu toplantıları gerçekleştirmiş olacağız. Ondan sonra da zaten Newroz etkinliklerimiz başlayacak.
Newroz etkinliklerimiz 16'sında başlayacak, 23'üne kadar sürecek. Toplantıda onların da bilgisi verildi, belediye eş başkanlarımız bu bilgileri almış oldular. Dolayısıyla bugünkü toplantı bilgilendirme amaçlı bir toplantıydı.”
Oluç, “Halk buluşmalarının ve tüm yetkili kurulların toplanmasının ardından bir deklarasyon yayımlanması planlanıyor mu?” sorusuna şu yanıtı verdi:
"Bu halk buluşmalarının hepsini raporlaştıracağız. Orada sorulan sorular, hangi konularda kafaya takılmış konular varsa onlar ortaya çıkacak. MYK'da o raporlar değerlendirilir. Gerekirse o soruları da cevaplayacak şekilde bir toplam açıklama yapılır. Ama bu raporlar gelince göreceğiz onu. Önce bir toplantıları yapmamız gerekiyor. Sonuçlarını elbette Merkez Yürütme Kurulu değerlendirecek."