Serra Bucak: Diyarbakır'da kayyım baskısını çok çalışarak gideriyoruz

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak, hükümetin kayyım atama endişesine ilişkin olarak "baskıyı çok çalışarak gidermeye çalışıyoruz" dedi.

Kısa Dalga - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak yerel seçimlerin üzerinden geçen 4 ayda yaptıkları çalışmaları ve projeleri anlattı.

Gazete Duvar'dan Vecdi Erbay'a konuşan Bucak, sokaktaki belediyelere yeniden kayyım atanma endişesine ilişkin olarak değerlendirmede bulundu.

Bucak, "Doğru, istisnasız herkes yaşıyor bu kaygıyı. Hem bizim için hem belediye çalışanları için zorlu bir beş aydı kuşkusuz. Tam da bahsettiğin noktada bu psikolojik atmosferin içerisinde olmak, zaman zaman o atmosferi aralıyor olmak, önünü görmek... Zaman zaman da o atmosferin sizden veya sizden bağımsız sebeplerle kapanıyor olması... Bunu biz içeride de çok yaşıyoruz. Kendi personelimizin duygusunda da bunu hissediyoruz, görüyoruz" dedi.

Bucak şöyle devam etti:

"Çok net söyleyelim. Örneğin biz, evet yeni seçildik, önümüzde bir tahribat vardı. Önce bir baktık bu şehirde, bu belediyenin içerisinde ne olmuş? Bir iki ay sonra bazı şeyleri görmeye başladık. Ve sözünü ettiğin 'kayyım atanır mı' psikolojik baskısını da çalışarak, çok çalışarak gidermeye çalışıyoruz. Her gün yeni işler sunuyoruz birimlerdeki arkadaşlarımıza. Yani biz kayyım atanır diye çalışmadan geçirmedik bu süreyi. Çünkü kent 8 yıllık kayyım döneminde büyük bir tahribata uğradı ve biz kayyım atanır mı diye düşünmeden halkımıza hizmet götürmeliyiz." (Haber Merkezi)

Politika Haberleri