Dikkat: Erkeklerde meme kanseri artışı yüzde 25'lerde

Prof. Dr. Sibel Özkan Gürdal, Erkekler meme kanseri olma ihtimallerini hiç düşünmüyorlar. İhtimal azdır ama günümüzde artış yüzde 25'leri bulmaktadır" dedi.

Kısa Dalga - NKÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı'ndan Meme ve Endokrin Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Sibel Özkan Gürdal, "Meme Kanseri Farkındalık Ayı" etkinlikleri kapsamında, hastalığa ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Erkeklerin de meme kanserine yakalandığının altını çizen Gürdal, şunları söyledi:

Farkındalığın az olduğu bir grup erkekler. Erkekler meme kanseri olma ihtimallerini hiç düşünmüyorlar, Halbuki erkekler meme kanseri olabilir. Azdır, yüzde 1-2'dir ama günümüzde bu artış yüzde 20-25'leri bulmaktadır. Meme kanseri eski yıllara göre erkeklerde daha fazladır. Daha önemlisi şu ki. Erkekler farkında değil, meme kanseri olabileceklerini düşünmüyorlar. Kadınlar eline bir kitle geldiğinde kanser olabilme ihtimali ile kanser değilse bile doktora koşuyorlar. Ama erkekler ellerine bir kitle geldiğinde, yağ bezesidir, kisttir diyerek kanser olma ihtimallerini düşünmüyorlar ve erkekler sıklıkla evre 2 ve 3 olarak bize geliyorlar. Onlarda evre 0 ya da 1 olarak gelseler onların da kurtulma ihtimalleri daha fazla." (Haber Merkezi)

Sağlık Haberleri