Bu tüyolar sayesinde pişireceğiniz pilavın tutmama ihtimali yok! 4 pişirme tüyosu

Bu tüyolara dikkat ederek, pilavınızın istediğiniz gibi lezzetli ve tane tane olmasını sağlayabilirsiniz.

Pilav pişirmek her ne kadar basit bir işlem gibi görünse de, bazen istenmeyen sonuçlarla karşılaşabiliriz. Pilavın tutmaması, dağılması veya fazla yumuşak olması gibi sorunlarla karşılaşmak istemiyorsanız, aşağıda paylaşacağımız pişirme tüyolarını mutlaka dikkate almalısınız.

1. Doğru Oranlarla Malzemeleri Kullanın


Pilavın tutması için en önemli faktörlerden biri, doğru oranlarda malzeme kullanmaktır. Genellikle 2 su bardağı pirinç için 3 su bardağı su kullanılır. Ancak bu oranlar pirinç cinsine göre değişebileceği için, pirinci satın alırken üzerindeki talimatlara mutlaka göz atmalısınız.

2. Pirinci Yıkayın ve Süzün


Pirinci kullanmadan önce mutlaka güzelce yıkayıp süzmelisiniz. Bu sayede pirinçteki fazla nişastanın atılmasını sağlayarak, pilavın daha iyi pişmesini ve tutmasını sağlayabilirsiniz.

3. Kısık ateşte ve Kapaklı Pişirin


Pilavı pişirirken kısık ateşte ve kapaklı olarak pişirmek, pilavın daha iyi tutmasını sağlar. Ayrıca pilavı karıştırmamaya özen göstererek, tane tane olmasını sağlayabilirsiniz.

4. Piştikten Sonra Dinlendirin


Pilav piştikten sonra mutlaka dinlendirilmelidir. Pişme esnasında buharlaşan nemin pilavın her tarafına eşit şekilde dağılmasını sağlayarak, daha lezzetli ve tutarlı bir pilav elde edebilirsiniz.

İlgili Haberler

Patates kızartması yerken bir kez daha düşünün : Bakın yol açtığı tehlikeler neler
Zeki olmakla birlikte çok çalışkan olan 4 burç! Boş durmayı asla sevmezler
Mercimek çorbasını çok daha kolay yapmanızı sağlayan teknik! Çok daha lezzetli oluyor

Yaşam Haberleri