Dallar meyveyle, çiçekle doluyor! İşte, Ekim ayında budanması gereken bitki ve ağaçlar...

Bahçe işleriyle uğraşan birçok kişi için bitkilerin belirli zamanlarda budanması oldukça önemlidir.

Özellikle ekim ayı geldiğinde, birçok bitki ve ağaç için budama zamanı gelmiştir. Budamanın verimliliği arttırdığı ve bitkilerin sağlıklı bir şekilde gelişmesine yardımcı olduğu bilinmektedir. Bu nedenle, bahçe sahiplerinin bu dönemde bitki ve ağaçlarını düzenli olarak budamaları önemlidir.

Bitkiler ve ağaçlar için yapılan budama işlemi oldukça önemlidir. Özellikle de bahçe de vakit geçirmeyi sevenlerinde bildiği gibi budama işlemi bitkinin veya ağacın bir sonraki senede daha verimli olmasını sağlayan önemli adımlardan biridir.

Bir sonraki yeşerme döneminde ağaç dallarının meyveyle bitki dallarının çiçekle dolmasını isteyen kişiler budama zamanlarını özenle takip eder.

Uzmanlar ise bitki ve ağaçları daha verimli hale getirecek olan budama işlemi için rüzgarsız, kuru havalarda ve güneş altında yapılmasını öneriyor.

EKİM AYINDA BUDANMASI GEREKENLER

Ekim aynın havası bazı ağaç türleri için budanma zamanını işaret eder. Bu zamanda budama işlemi yapmak özellikle de o ağaçlarda rüzgar ve nem kaynaklı hastalıklardan korumada oldukça etkili olur.

Bir sonraki yeşerme döneminde daha sağlıklı ve bol meyveli olması için budamanız gereken ağaçlar; elma, kayısı ve ahududu şeklindedir. Ekim ayında budanan bu ağaçlar gelecek yılda daha sağlıklı ve verimli olurlar.

Yaşam Haberleri