CHP'li Emir'den Soylu'ya: Ucuz kahramanlık peşinde

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Murat Emir, Süleyman Soylu'nun dokunulmazlığının kaldırılması talebine ilişkin konuştu.

Kısa Dalga- CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, Süleyman Soylu'nun Meclis'e dokunulmazlığının kaldırılması için başvuruda bulunmasını "ucuz kahramanlık" olarak nitelendirdi. Emir, Soylu'nun bu adımının yargılanmasının önünü açmayacağını ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik bir hareket olduğunu belirtti.

'Ucuz kabadayılık peşinde'

Emir, ''Bugün Süleyman Soylu'nun alışık olduğumuz ucuz kahramanlıklarından birisine daha tanık olduk. Kendisi yıllarca bakanlık yaptı. Son derece karanlık ilişkiler içerisine girdi. Kamuoyunun merak ettiği yüzlerce soru var. Her bir çetenin altında neredeyse Süleyman Soylu veya onunla ilişkili birileri çıkıyor. Ama kendisi meclis başkanlığına başvuruyor. Dokunulmazlığımı kaldırın diyor. Kendisi de biliyor bunun bir yöntem olmadığını, bunun kendisinin yargılanmasının önünü açmayacağını kendisi de biliyor ama sahte kabadayılık yapıyor, ucuz kabadayılık peşinde bir bakana hiç yakışmıyor ama Süleyman Soylu'ya doğrusu yakışıyor.'' dedi.

Murat Emir, Soylu'nun bakanlık yaptığı dönemde karanlık ilişkiler içerisine girdiğini ve kamuoyunun bu ilişkilerle ilgili birçok soru işareti olduğunu vurguladı. Emir, "Her çetenin altında neredeyse Süleyman Soylu veya onunla ilişkili birileri çıkıyor," diyerek Soylu'nun çeşitli suçlamalarla ilişkilendirildiğine dikkat çekti.

Meclis soruşturması çağrısı

CHP, Soylu'nun gerçekten yargılanmak istiyorsa, Meclis soruşturmasının en etkili yol olduğunu belirtti. Emir, CHP olarak meclis soruşturması başlatmak için 270 imza toplayabileceklerini ve Soylu'dan 30 AKP veya MHP milletvekilinin imzasını getirmesini istedi.

'30 milletvekili bul getir'


CHP Grup Başkanvekili Murat Emir ' Meclis soruşturması için biz başvuracağız. Meclis soruşturması bunun en kolay yolu. Biz başvururuz, 270 imza bizden. Sana düşen 30 tane imza bulmak. 30 AKP'li arkadaşını veya MHP'li arkadaşını bul getir, biz senin soruşturma dilekçeni hazırlıyoruz. Delikanlıysan, yüreğin yetiyorsa gel, meclis soruşturmasını açalım. Yapılacak iş budur. Dokunulmazlığı kalkacak beyefendinin. Türkiye'de savcılar fezleke düzenleyecekler, dosyalar açıklanacak, meclise gelecek, karma komisyona gelecek, görüşülecek bin tane iş. Hiç bunlara gerek yok. Bizim dilekçemiz hazır' ifadelerini kullandı.(Haber Merkezi)

Gündem Haberleri