'Devletimiz emretsin Gazze'ye gideriz' diyen Halil Konakcı, biber gazından baygınlık geçirdi

İstanbul’da İsrail Konsolosluğu önündeki protesto sırasında polisin biber gazıyla yaptığı müdahalede baygınlık geçirdiğini söyleyen imam Halil Konakcı, “Aralarında provokatörler olduğunu” belirtti.

İsrail’in Gazze’deki Baptist Hastanesi’ne yönelik saldırısı İsrail Konsolosluğu önünde protesto edildi.

Protestolara katılan imam Halil Konakcı, polisin sıktığı biber gazından etkilendi.

Olayın ardından X hesabından bir video mesaj yayınlayan Konakcı, aralarında provoköterler olduğunu belirtti.

Konakcı’nın video ile birlikte paylaştığı mesaj şöyle:

"Melun İsrail’in yaptığı hastane katliamına haykırmak, Millet ve Devlet kıyama kalkmak için tüm Türkiye sokaklara döküldük. Belki bu son da olmayacak devamı da gelecek. Lakin aramıza karışarak polise taş atan provokatörlere çok dikkat etmeliyiz. Polis bu provakatörlere gaz kullanmak zorunda kalınca orada ki samimi herkes gazdan etkilendi. Ben gazdan nerdeyse bayılacaktım. Bu provakatörlerin Haklı haykırışımıza gölge düşürmelerine izin vermeyelim."

İmam Halil Konakcı, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına ilişkin daha önce yaptığı açıklamada, "Devletimiz emretsin en önde ben ve benim gibi Kudüs davası olan Müslümanlar Gazze’ye gideriz" demişti. (Kısa Dalga)

Kısa Dalga Tv Haberleri