Kısa Dalga - Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin imzası ile 81 ile gönderilen yazı doğrultusunda tüm okullarda eşzamanlı olarak öğrencilerin katılımıyla Filistin ve Gazze temalı farkındalık etkinlikleri düzenlendi.
İstanbul'un Esenyurt ilçesindeki bir okulda ise bir öğrenci tarafından Kelime-i Tevhid bayrağı açıldı.
"Okullar propaganda alanınız değildir"
Konuya ilişkin açıklama yapan Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay, şunları söyledi:
"Bakan Yusuf Tekin'in Filistin'e dair açıklamaları samimi değildir. İktidar İsrail ile direkt ya da dolaylı yoldan ticaretini sürdürürken, İsrail'in en büyük destekçisi ABD ile işbirliğini devam ettirirken, kamuoyuna ticaret ile ilgili herhangi bir şeffaf bilgi paylaşımı yapılmazken bugün okullarda yapılan bu gösteriler, halkın gözünde sorumlulukları gizlemeye dönük bir aldatmacadır. Çocuklara ideolojik dayatma yapmaktan ve propaganda üretmekten başka bir anlam taşımamaktadır.
Okullar propaganda alanınız değildir. Öğretmenler ve öğrencilerin sahibi değilsiniz; her istediğinizi okullarda uygulayamazsınız. Biz öğretmenler, çocuklarımızın sahte törenlerle, tarikat videolarıyla ve ideolojik dayatmalarla değil; barışın, bilimin, laikliğin ve özgürlüğün değerleri ile yetişmesini istiyoruz."