Banu Güven & Kemal Göktaş: Bozkurt selamı vakasında kim haklı?

Banu Güven ve Kemal Göktaş'ın Akıntı'ya İnat programı EURO 2024'de UEFA'nın Türk milli futbolcusu Merih Demiral'a verilen iki maç men cezasını konu alıyor.

PODCASTİ DİNLEMEK İÇİN TIKLAYIN

UEFA'nın verdiği kararın ardından spor dünyasında ve kamuoyunda geniş yankı uyandıran tartışmaları ele alan program, futbolcu Merih Demiral'ın sahada yaptığı Bozkurt işareti ve bu sembolün UEFA tarafından nasıl değerlendirildiği üzerine odaklanıyor.

UEFA'nın cezasının yerinde bir karar olarak görüldüğüne dair görüşlerin yanı sıra, farklı kesimlerden gelen tepkiler ve eleştiriler de programda masaya yatırılıyor. Banu Güven ve Kemal Göktaş, UEFA'nın bu tür durumlarda çifte standart uygulayıp uygulamadığını da değerlendiriyor. Özellikle, benzer durumlarda başka oyunculara nasıl cezalar verildiği ve bu cezaların mantıksal tutarlılığı üzerinde duruluyor.

Programda ayrıca, Bozkurt işaretinin Türkiye ve Avrupa'da nasıl algılandığı, sembolün tarihsel ve siyasi boyutlarıyla ilgili tartışmalar da derinlemesine ele alınıyor. Sembole yüklenen anlamlar ve sembolizmin toplumsal ve siyasi bağlamları üzerine yapılan analizlerle, olayın sadece sporun sınırları içinde mi yoksa daha geniş bir siyasi ve kültürel bağlamda mı ele alınması gerektiği konusundaki görüş ayrılıkları da ortaya konuyor.

Son olarak, UEFA'nın kararının sadece bir spor olayı olarak mı değerlendirilmesi gerektiği, yoksa sembolün taşıdığı derin siyasi ve ideolojik mesajlar nedeniyle daha geniş bir çerçevede ele alınması gerektiği sorusu da programın önemli bir odak noktası olarak öne çıkıyor.

Podcast Haberleri