İlişkide mağdur psikolojisi: Ozan Ünlükoç anlatıyor...

İlişki Durumu'nda her hafta bir konukla stüdyomuzda insanın kurduğu her türlü ilişkiyi konuşacağız...

ÇAĞRI SARI

Kısa Dalga yeni bir videocast serisine başlıyor… Dizilerle kurduğumuz ilişki, kentle kurduğumuz ilişki, çocuklarla kurduğumuz ilişki, partnerimizle kurduğumuz ilişki ve dahası bu programda konu olabilir…

Sizin "Şu ilişki türünü de inceler misiniz?" dediğiniz önerileriniz olursa "kisadalgamedya" veya "cgrsr" Instagram hesaplarından bize ulaşabilirsiniz.

İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Bugünkü yayınımız Küratör Ozan Ünlükoç ile… Osman Oğuz Çetin’in prodüksiyonunu yaptığı videocastimiz her Perşembe günü yayında olacak.

‘Senin minnoş kalbinin kırılması ile kimsenin ilgileneceğini düşünmüyorum’

Böyle diyor Ozan Ünlükoç… Peki benim kalbimle kim hangi durumda ilgilenebilir?

Sanat tarihi ve sinema eğitimleri alan Ozan Ünlükoç 24 Ekim’de başlayacak bir sergiye hazırlanıyor.

Sergi, herkesçe aynı olduğu düşünülen kavramların, potansiyel karşıtları olma ihtimalini irdeliyor. Eşitlik, ayrımcılık, haz gibi kavramları da masaya yatırıyor. Uzun süredir bu alanda çalışmalar yapan Ozan Ünlükoç “Mağduriyet ve kimlikler başkalarına nasıl yükleniyor? Ezilen bir grup ezme ihtimali olunca kendini rol model olur mu? Eşitlik mi istiyoruz, ezilme durumumun vermiş olduğu ‘ayrıcalıkta’ mutlu muyuz?” sorusunu soruyor.

Bu sorulara sergi tam bir cevap vermiyor. Aslında sorunun yanıtı insanın kendi arayışında yatıyor…

İlişki Durumu başlıyor…

  • Kalp kırıklığı deyince, üçüncü sınıf derginin quiz gibi duruyor ancak ayrımcı söylemden bahsediyoruz. Bu ayrımcılığa tolerans göstereceğimiz yerler var mı? Yoksa bu durumdan haz mı duyuyoruz?
  • Güvenli alanda alınan her türlü ön yargılı tutum, herkes için yorucu olabilir.
  • Öfkelenmeyi bir kenara bırakıp ‘birileri beni anlayabilir’ demek lazım Ben de her şeye rağmen birilerini anlamaya çalışıyorum.
  • Birine derdini anlatmak iyi gelebilir. Ama bunu hangi motivasyonla yapıyoruz? Sağduyu bu nedenle önemli. Ortamı domine ederek mağduriyetten haz mı alıyoruz, iyileşmeye mi çalışıyoruz?
  • Canımızı yakan kişiyi affedebiliyor muyuz?

Podcast Haberleri