Eylem Tok mahkemede izleyicinin sorusuna 'Allah-u ekber' yanıtını verdi

ABD'de mahkemeye çıkan Eylem Tok, bir seyircinin “Bir katil annesi olmak nasıl bir duygu?” sorusuna “Allah-u ekber” diyerek yanıt verdi.

Kısa Dalga - İstanbul Eyüpsultan'da 1 Mart tarihinde yaşanan kazada Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olan 17 yaşındaki Timur Cihantimur ve onu yurt dışına kaçıran annesi Eylem Tok'un ABD'de, kazadan 106 gün sonra yakalanmıştı. Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur 2 farklı duruşmada Boston’da hakim karşısına çıktı.

Saçını boyattı

VoA Türkçe muhabiri Mehmet Sumer’in aktardığına göre Tok duruşmaya tanınmamak için saçlarını küt kestirmiş ve sarıya boyatmış haliyle çıktı.
Tercüman aracılığıyla iletişim kuran Tok’un avukatı duruşmayı 20:30’a ertelemek istese de hakim karşı çıktı. Savcı ABD-Türkiye arasında iade anlaşmasını hatırlattı ve hem iki kişi adına iade hem de tutuklama istendiğini bildirdi.

İzleyicilerin sorusuna “Allah-u ekber” diye yanıt verdi

Eylem Tok duruşma sonunda izleyiciler arasından kendisine “Bir katil annesi olmak nasıl bir duygu?” diye seslenen bir kişiye “Allah-u ekber” diyerek yanıt verdi.

Hakim, Eylem Tok’un tutukluluk halinin devamına karar verdi. Bir sonraki duruşma 27 Haziran TSİ 16:00’ya ertelendi. Timur Cihantimur'un çocuk mahkemesindeki duruşması saat TSİ 20:30'da yapılacağı belirtildi.

Ne olmuştu?

İstanbul'un Eyüpsultan ilçesindeki 1 Mart'ta meydana gelen trafik kazasında 29 yaşındaki Oğuz Murat Aci hayatını kaybetti, bir kişi de yaralandı. Kazanın, 17 yaşındaki Timur Cihantimur'un aracıyla yol kenarında arızalanan ATV'lerin arasına dalması sonucu meydana geldiği ortaya çıktı.

Yazar Eylem Tok’un oğlunu önce Mısır'a, ardından ABD'ye kaçırdığı ortaya çıktı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında sürücü Timur Cihantimur ve annesi yazar Eylem Tok hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Ardından, 7 Mart'ta anne ve oğlun hem diplomatik yollardan hem de Interpol vasıtasıyla Türkiye'ye iadeleri talep edildi.

ABD’de Restoranda çalışan bir Türk kurye, tesadüfen siparişi götürdü ve Eylem Tok'la karşılaştı. Tanıması üzerine polise ihbarda bulundu. Eylem Tok ve oğlu, yıllığı 46 bin dolar olan British International School of Boston'ı gezdikten sonra eve döndü. Polis eve baskın düzenleyip anne-oğulu yakaladı. (Haber Merkezi)

Gündem Haberleri