Sinan Oğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Çiçekle, böcekle falan ilgilenin...

Sinan Oğan ile Kemal Kılıçdaroğlu arasında polemik sürüyor. Kılıçdaroğlu'nun sert sözlerine yanıt veren Oğan, "Size yakıştıramadım" dedi.

Kısa Dalga - Sinan Oğan ile Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki söz düellosu sürüyor. Sinan Oğan, katıldığı canlı yayında, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisine cumhurbaşkanlığı yardımcılığı, 3 bakanlık teklif ettiğini öne sürdü.

Kılıçdaroğlu'nun bu iddiaları tepkisi çok sert oldu. Oğan için "Sermaye sevdalısı, kurulan hain planın sadık yamağısın" diyen Kılıçdaroğlu, "“Sana bırak 3 bakanlık ve Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı vermeyi, boyatmak için ayakkabılarımı bile vermem" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamasından sonra Sinan Oğan, X hesabından bir paylaşım daha yaptı. "Sayın Kılıçdaroğlu, Sizin bu yapmaya çalıştığınıza bizim oralarda “Toydan sora nağara” derler" diyen Oğan, özetle şunları yazdı:

'Yakıştırımadım'

"Görüyorum ki, hırs sizin aklınızın da, erdeminizin de önüne geçmiş. Sözlerinizi sizin gibi yaşı artık 80’e merdiven dayamış, ülkenin bu durumda olmasının baş müsebbiplerinden birine yakıştıramadım. Siz, 22 yıldır iktidarda olan bir adaya karşı 5 puan fark attınız da ben sizi desteklemedim mi?

Siz, 22 yıldır bu ülkenin parlementosunda çoğunluğa sahip bir partiye karşı parlamento çoğunluğunu sağladınız da ben sizi desteklemedim mi? Siz, anketlerin sonuçlarına göre hırs yapmayıp “kazanacak aday” koydunuz da ben sizi desteklemedim mi?

Cevapsız çağrılar

Siz, toplam oyu 1 puan bile olmayan 4 siyasi partiye 4 Cumhurbaşkanı yardımcılığı, 8 bakanlık ve 40 milletvekili verip, Türk siyasi tarihinin en büyük “siyasi tokatçılığına” maruz kaldıktan sonra, 5.2 oy alan bana hiç bir şey teklif etmediğinizi mi söylüyorsunuz? Ben ATA İttifakı Cumhurbaşkanı adayıydım. İttifakımızdaki partilerden sadece birisine gizli protokollerle neler verdiğinizi kamuoyu biliyor. Bir tek partimize bunları önerip bize bir şey önermediğinizi mi söylüyorsunuz?

Madem öyle; sizinle görüştükten sonra, ertesi gün liseli sevgililerin bile telefonunda olmayacak sayıda sizden gelen onlarca cevapsız çağrı neden vardı? Hele arada bize ulaşmaya çalışan sizin koyduğunuz onlarca aracıyı saymıyorum…

'Arkamdan hançerlediler' dediklerinize bakın…

Referandum ve 2018 CB seçimlerinde partinizdeki ilgili kişiler sandık başlarına bizden yardım istemişlerdi. Bilmem bilginiz var mı? Sn. Kılıçdaroğlu, Evet HDP’ye güzelleme yapanların, DEM’lenip Selahattin Demirtaş, Osman Kavala diye sayıklayanların üzerine kapattım Cehennemin kapılarını… Eğer bir kininiz var ise bunun adresi biz değiliz, bunun için İstanbul’u teslim ettiğiniz ve “arkamdan hançerlediler” dediklerinize bakın bence…

Çiçekle, böcekle ilgilenin

Size bir insan olarak hala ve tüm bu yazdıklarınıza rağmen saygı duyarım. Ama bir siyasetçi olarak yapamadınız, olmuyor. Bunu neden anlamak istemiyorsunuz… Bu arada; Biz olmasak seçim ilk turda bitiyordu.

Bence bir kenarda sessizce durarak bu ülkeye daha çok hizmet edebilirsiniz. Ayrıca, evde canınız sıkılıyorsa, bir vakıf kurun geçin başına, çevreyle ilgilenin, çiçekle, böcekle falan ilgilenin. Ama size dostça bir tavsiye; kuracağınız vakıf dış politikayla ilgilenmesin. Mazallah yeniden Zengezur Koridoru’nu kapatıp Ermenilere hoş görüneyim vs dersiniz, iyice batırırsınız… Yeri gelmişken; Hesap sorma vs. tehditleriniz bana vız gelir, tırıs gider. Ununuzu elediniz, eleğinizi de asın artık. Siz beceremediniz." (Haber Merkezi)

Gündem Haberleri