Kılıçdaroğlu'ndan Sinan Oğan'a sert yanıt: Hain planın sadık yamağısın

Kılıçdaroğlu'ndan Sinan Oğan'a sert yanıt: Hain planın sadık yamağısın
Kılıçdaroğlu, Sinan Oğan'ın sözlerine sert yanıt verdi: Sermaye sevdalısı, kurulan hain planın sadık yamağısın.

Kısa Dalga - 2023'teki Cumhurbaşkanlığı seçiminde ATA İttifakı'nın adayı olan ve ikinci turda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a desteğini açıklayan Sinan Oğan, TV100 canlı yayınında Kübra Par'ın sorularını yanıtladı. Oğan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’yla yaptığı görüşmeleri anlattı.

Oğan, Kılıçdaroğlu’yla ilgili “Zorlasaydık, cumhurbaşkanlığını kazansaydık ben cumhurbaşkanı yardımcısıydım” dedi ve “Bu ülkeyi krize girmekten kurtardım. Benim omuzumda böyle bir yük vardı” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’ndan sert yanıt: Kurulan hain planın sadık yamağısın

CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından Oğan’a sert yanıt verdi.

“İncinsen de sözün düzünü diyeceğim…” diyen Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

“Sana bırak 3 bakanlık ve Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı vermeyi, boyatmak için ayakkabılarımı bile vermem!

Sen domuz bağcı teröristlerin ortağı, para düşkünü bir siyaset tüccarı, cehennemin kapılarını milletin üstüne kitleyen, Türkiye'nin batması ve parçalanması için kurulan plana sadık bir B.O.P ajanısın!

Senin beklentin başkaymış… Sen bekâcı değil, paracıymışın…

Azerbaycan televizyonuna verdiğin röportajda, çiftliğini 1,5 milyon dolara bile satmayacağını söylüyorsun. Peki, vatanın ve milletin geleceğini kaç dolara sattın?

Bu ülkeyi ben yönetmiş olsam çıkacak tek kriz; senin şahsi ekonomik krizin olacaktı.

Ben yönetmiş olsam; mülteciler evine dönmüş, milletin konut sorunu çözülmüş,
gençler araba alabilir hale gelmişti.

Bugün Rus'un, İngilizin'in, Avrupalıların ve Arapların tapusuna verdiğiniz sahillerimiz ve tatil bölgelerimiz milletimizin olacak, şu güzel yaz aylarında bütün milletimiz tatilini yapacaktı.

14 Mayıs akşamı efendini aramışsın. Ona ilk turda %49,5’da bırakın %50'ye tamamlamayın demişsin. Sanma o yaptıklarınız , o aldıklarınız yanınıza kalacak. Nedamet getir! Seçimlerde bu milletin geleceği ile nasıl oynadınız anlat.

Sözüm ona ‘milliyetçiymiş'.

Sermaye sevdalısı, kurulan hain planın sadık yamağısın.

Hadi yüreğin yeter, efendilerinden izin alabilirsen; yarın Sinan Ateş davasına gel, katledilen milliyetçi bir vatan evladının hakkına sahip çık, göreyim yüreğin kaç okka…

Hepinizin milliyetçiliği, benim vatan sevgimin zekatı kadar yoktur. Sizin benden tek fazlanız; tapularınız ve banka hesaplarınızdır. Ama şüphen olmasın kurduğunuz planı başınıza geçireceğim…"

98f8f4f9-5807-4224-89bc-ff1207b26f21-w.png

Sinan Oğan neler söyledi?

Seçim gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mesaj gönderdiğini belirten Oğan, "İlk tur seçim gecesinde ben Sayın Erdoğan'a haber gönderdim. Dedim 'Sakın 49 buçuktan 50 yapmaya kalkışmayın. Bu ülkenin bu ekonomik krizde birinci turda çok zayıf bir şekilde çok cüzi bir miktarda kazanmasına vesile olmayın'. Bu ne demekti biliyor musunuz? Tartışmaların olduğu bir Türkiye. Kazandı mı kazanmadı mı? Ben dedim ki önemli olan güçlü hükümetin ülkeyi yönetmesidir" dedi.
"Tamamlamayın derken neyi kastediyorsunuz?" sorusu üzerine Oğan, "O akşam çok gitti geldi ya. Ben onlar öyle bir hamlede bulunuyor demiyorum. Ben uyardım, dedim ki bu ülkede benim önceliğim güçlü bir hükümet çıkarmamız lazım" yanıtını verdi.

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun neden desteklemediği sorularını cevaplayan Sinan Oğan, şunları söyledi:

"Bu ülkeyi krize girmekten kurtardım. Benim omuzumda böyle bir yük vardı. O gün Sayın Kılıçdaroğlu'nu destekleseydik birinci turda 5 puan fark yemiş. Millet İttifakı olarak parlamento çoğunluğunu kaybetmiş. Buna rağmen zorlasaydık, cumhurbaşkanlığını kazansaydık ben cumhurbaşkanı yardımcısıydım. 22 yıldır CHP muhalefette. İlk turda Sayın Erdoğan’a 5 puan fark attı da ben mi desteklemedim? Başkanlık sistemiyle yönetiliyoruz, bunun farkında mı arkadaşlar?

Cumhurbaşkanının imzaladığı kararnamelerin parlamento tarafından onaylanması gerekiyor. 2000'li yılların başında bir anayasa kitapçığı fırlatıldı diye ne büyük krizler yaşadık. Peki, parlamento Cumhur İttifakı'nın kontrolünde değil miydi?" (Haber Merkezi)

Politika