Gazeteci Tolga Şardan İstanbul'a sevk edildi

Gazeteci Tolga Şardan’ın ailesine ve avukatlarına herhangi bir bilgi verilmeden İstanbul’a sevk edildiği öğrenildi.

ESRA TOKAT


İstanbul Başsavcılığı, T24 yazarı gazeteci Tolga Şardan, "MİT'in Cumhurbaşkanlığı'na sunduğu 'yargı raporu'nda neler var?" başlıklı yazısı sonrası Şardan hakkında re’sen (kendiliğinden) ‘halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma’ iddiasıyla soruşturma başlatmıştı. Dün öğle saatlerinde gözaltına alınan Şardan emniyet ve savcılıktaki sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Ailesi ve avukatlarına haber verilmedi

Tolga Şardan’ın ailesine ve avukatlarına herhangi bir bilgi verilmeden Ankara'da kaldığı Sincan 1 Nolu F Tipi Cezaevi'nden İstanbul’a sevk edildiği öğrenildi.

Şardan'ın sevk haberi şans eseri öğrenildi. Bir avukatın ziyaret etmeye gittiği Sincan 1 Nolu F Tipi Cezaevi'nde Şardan'ın İstanbul'a sevk edildiği bilgisi verildi.

'Çıkınca yazmaya devam edeceğim'

Öğle saatlerinde avukatları aracılığıyla mesaj gönderen Şardan, "Hırsımdan ağladım. Üzüldüğümden değil. Bunun bir siyasi meseleye dönüşmesini de istemiyorum. Bu ülkenin sorunu. Bu bir gazetecilik meselesi. Şardan'ın şahsi mesele değil. Ben çıkınca yazmaya devam edeceğim tabiki. Yazdığımın doğruluğuna da güveniyorum. Ben sadece gazeteciliğin gereğini yaptım. Yine olsa yine yaparım. Bu tutuklamanın Cumhurbaşkanının talimatıyla olduğunu da düşünmüyorum. Bu başsavcının kişisel hırsı nedeniyle yaptığı bir tutuklamadır. İçişleri Bakanlığınca bir temizlik operasyonu başladı bunun yargı ayağının da mutlaka olması gerekiyor. Ali Yerlikaya operasyonlara başladı güvenliği sağlamak için, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de 'artık gri listedeyiz ülkenin istikrarının sağlanamsı gerekiyor' diye düğmeye bastı. Bu sebeple ne olursa olsun bunların devamının geleceğine inanıyorum" demişti.

Gündem Haberleri