Suikast girişiminin ardından Netanyahu: 'İran'ın vekilleri hata yaptı'

İsrail Başbakanı Netanyahu, evine yapılan İHA saldırısına ilişkin açıklamasında, İranlı vekillerin suikast girişiminin 'büyük bir hata' olduğunu söyledi.

Kısa Dalga - İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, dün Kayserya'daki evinin bir İHA tarafından vurulmasının ardından açıklamada bulundu.

'Büyük bir hata yaptı'

Netanyahu, “Bugün eşime ve bana suikast düzenlemeye çalışan İran'ın vekilleri büyük bir hata yaptı" dedi.

Netanyahu, İran ve vekillerine karşı, "İsraillilere zarar verenlere bedel ödetecekleri, kendilerine saldıranları etkisiz kılacakları, Gazze'deki İsrailli esirleri geri getirecekleri ve kuzeydeki vatandaşlarının güven içinde evlerine dönmelerini sağlayacaklarını" ileri sürdü.

Netanyahu, daha önceden de tekrar ettiği zafer söylemini yineleyerek "İsrail savaşın tüm hedeflerine ulaşacak ve gelecek nesiller boyunca kalıcı olacak şekilde bölgenin güvenlik gerçeğini değiştirmek konusunda kararlı" ifadesini kullandı.

'İran'da daha sert bir hücum istedi'

Öte yandan, İsrail devlet televizyonu KAN'ın haberine göre, Netanyahu'ya yakın kaynaklar, "Başbakan'ın, İHA ile suikast girişiminin ardından İran'a daha sert bir hücum düzenlenmesini istediğini" belirtti.

Netanyahu'nun evi

(Dış Haberler Servisi)

Dünya Haberleri