Ali Mahir Başarır'dan İmamoğlu çıkışı: Pişman olursunuz

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, İmamoğlu'nun dava sürecine ilişkin "Herkes bilsin ki ahmak davasıyla ilgili A, B, C, D planlarımız var" dedi.

Kısa Dalga - CHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun dava sürecine ilişkin "Herkes bilsin ki ahmak davasıyla ilgili A, B, C, D planlarımız var. O sözcükten uydurma bir karar çıkarmayı düşünenler, o kararla Ekrem Bey'e siyasi yasak getirmeyi hayal edenler; sakın böyle bir şey yapmayın, pişman olursunuz” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, CHP İzmir İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi.

ANKA'nın aktardığına göre Başarır şöyle konuştu:

“Ekrem İmamoğlu bu partinin, Cumhuriyet Halk Partisi tarihinin en önemli isimlerinden bir tanesidir. Bizim kıymetlimizdir. Soruyor arkadaşlar bugün toplantı varmış. Düzenli olarak her gün düşünüyoruz ve herkes bilsin ki ahmak davasıyla ilgili A, B, C, D planlarımız var. 2019'da seçim iptal edildiğinde nasıl bu parti dimdik ayakta durup 8 bin farkı 800 bine çıkardıysa, nasıl tüm imkanlarını seferber ettiyse, Türkiye'nin her yerindeki belde, ilçe, il, büyükşehirdeki teşkilatlarımız ve halkımız İstanbul'da olduysa, öyle bir hata yaparlarsa herkes onun yanında, arkasında olacaktır, bunu bilsin. O sözcükten uydurma bir karar çıkarmayı düşünenler, o kararla Ekrem Bey'in siyasi yasak getirmeyi hayal edenler; sakın böyle bir şey yapmayın, pişman olursunuz. Çünkü halkın iradesine karşı gelen yargı yoluyla ya da başka bir şekilde ona darbe yapmak isteyenler tarihler boyu başarısız olmuştur, başarısız olacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi öyle bir durumda 85 milyonla gerekli cevabı iktidarın yargısına verecektir. O yüzden istinaf ve Yargıtay'daki değerli hakimlere sesleniyorum. Vicdanınıza göre, yasaya göre kararınızı verin. Sakın ve sakın bugün seçim olsa, yarın seçim olacak olsa, bu ülkede üçüncü olacak olan bir partinin iradesiyle bu partinin en büyük, en önemli değerlerinden birine ceza vermeye kalkmayın. Tarih sizi affetmez, bu halk sizi affetmez. Biz yargıyı bağımsız olarak görmek istiyoruz. Öyle bir sözcükten ceza vermek ve vermeyi düşünmek Türkiye için bir cinnet sebebidir.” (Haber Merkezi)

Gündem Haberleri