CHP kaynıyor: İmamoğlu hakkındaki ceza yüzde 95 onanacak beklentisi

CHP kaynıyor: İmamoğlu hakkındaki ceza yüzde 95 onanacak beklentisi
CHP kulislerinde, istinaf mahkemesinin İmamoğlu hakkında verilen siyasi yasak ve 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasını yüzde 95 onayacağı beklentisi hakim.

Kısa Dalga - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında açılan ve istinaf aşamasında olan "ahmak" davasında İmamoğlu'na verilen 2 yıl 7 ay 15 gün cezanın onanacağı iddia edildi.

Kısa Dalga'nın parti kaynaklarından edindiği bilgiye göre, CHP'ye ulaşan bilgiler İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada verilen siyasi yasak ve 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası yüzde 95 onanacağını gösteriyor. Parti kaynakları, son anda bir değişiklik olma olasılığının halen olduğunu belirtiyor, ancak bunu çok zayıf bir ihtimal olarak görüyor.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine 'ahmak' dediği iddiasıyla yargılanıyor.

İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk ayağında Ekrem İmamoğlu'na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve siyasi yasak cezası verilmişti.

2-001.jpg

CHP'de olağanüstü toplantı

Davaya ilişkin iddialar ortaya atılırken Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP), olağanüstü toplantı kararı aldı.

CHP'de İmamoğlu davasını görüşmek üzere yarın 13.30'da yapılacak oplantıyıa Gül Çiftçi, Burhanettin Bulut, Ensar Aytekin, Gökhan Zeybek ve Gökhan Günaydın'ın katılacağı belirtildi. Toplantıya Ekrem İmamoğlu'nun avukatları da katılacak.

3.jpeg

Gökhan Günaydın: A, B, C planlarımız hazır

Halk TV'de Buket Güler'in sunduğu Haber Masası programına bağlanan CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, konu ile ilgili konuştu.

Günaydın, İmamoğlu'na gelecek siyasi yasak hakkında tüm senaryolara hazır olduklarını açıkladı. Günaydın, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in yurt dışında olmasının bile kollandığını mahkeme kararını bu bu vakit bile açıklanabileceğini söyledi.

Günaydın, her olasılığa tam hazır olduklarını belirtip A, B ve C planlarının hazır olduğunun altınız çizdi. Günaydın, şöyle konuştu:

"Bunu normalleştirmeyeceğiz. Bunun ne önünü ne sırasını ne arkasını normalleştirmeyeceğiz. Ve ne yapacağımızı herkes görecek. Ama şunu ifade edeyim ki Cumhuriyet Halk Partisi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı hiçbir yoldaşını yalnız bırakmadığı gibi yalnız bırakmayacaktır. Evet bu konuda olası senaryolar üzerinde çalışıyoruz.

Bu olası senaryolarda , profesyoneller ve siyasiler herkesin kendi görevi ve yetki alanı içerisinde bir çalışma planı ortaya koyuyorlar. Yani A planımız B planımız C planımız hazır.

Siyasi pusu kurarak bir arkadaşımızın yolunu kesmeye çalışanları pişman etmek üzere genel merkezinden belediyelerinden örgütüne seçim ve hukuk işlerine kadar tüm birimlerimiz çalışıyorlar. Ben de bunun elbette koordinasyonunda görev alıyorum.

Erdoğan'ı üç kere bu topraklarında yenmiş olan İstanbul Belediye Başkanımızın yolunu kesmeye çalışıyorlar. Bugün Ekrem İmamoğlu'na yapıyorlar bunu. Bugün yarın Mansur Yavaş'a yaparlar. Yarın Özgür Özel'e yaparlar. Yarın Gökhan Günaydın'a yaparlar. Kime yapmaya kalkarlarsa Cumhuriyet Halk Partisi bir bütün halinde buna yanıt verebilecek bilinçle güce ve kararlılığa sahiptir. Onlar deneyecekler, denerlerse de hep beraber ne yapacağımızı görecekler." (Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem