Kısa Dalga - Komedyen Cem Yılmaz, Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Paşaköy’deki evinde göğüs ağrısı şikayetiyle rahatsızlanmasının ardından Ayvacık Devlet Hastanesi’ne kaldırılmıştı.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edilen ve burada anjiyo yapılan Cem Yılmaz, işlemin ardından koroner yoğun bakımda tedavi altına alınmıştı.
"2 gün boyunca takibini devam ettirmeyi planlıyoruz"
Cem Yılmaz’ın anjiyosunu gerçekleştiren Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ercan Akşit, Cem Yılmaz'ın kalbin ön yüzünü ilgilendiren bir kalp kriziyle başvurduğunu belirterek, "Geldiğinde bilinci açıktı. Hemen anjiyo laboratuvarına aldık. El bileğinden yaklaşık 40 dakikada balon ve stent işlemiyle işlemini tamamladık. Kendisi yoğun bakımda. Şu an durumu stabil. 2 gün boyunca takibini burada devam ettirmeyi planlıyoruz. Umarım sağlıcakla yakında ailesine kavuşur" dedi.
Açıklamanın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Akşit, şöyle konuştu:
"Şu anda bütün işlemleri üniversitemizde başarıyla gerçekleştirildi. Buradan 2 gün sonra taburcu olabilir, durumu böyle stabil giderse. Şu anda tek damar, bir ufak yan damarı için ileride gerekir mi diye sonra bakıyoruz. Şu an biz, kalp krizini ilgilendiren damarı açıyoruz. Diğer yan damar için de ayrıntılı bakacağız. Belki ona hiç işlem yapmaya gerek kalmayacak. Orası ilaçla idare eder. Bizim kalp krizi türlerimiz var. Bir insanın geçirebileceği kalp krizlerinden biriyle geldi. Sağ olsun Ayvacık Devlet Hastanesi'ndeki arkadaşlar çok güzel müdahale etmişler. 112 ambulansımız çok hızlı yönlendirmiş. Hastayı yaklaşık 2 saat içinde müdahale edince çoğu dokusu ölmeden, kalp yetersizliğine çevirmeden sağlıcakla yatağına aldık. Burada herkese teşekkür etmek istiyorum. Herkes Ayvacık’tan itibaren göğüs ağrısı başladığında beri güzel müdahale etmiş Cem Bey'e."
Cem Yılmaz’ın ağabeyi Can Yılmaz, kardeşinin sağlık durumuna ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:
“Cem Yılmaz’ın durumu iyi. Geçirdiği kalp spazmının ardından gerekli müdahale vakit kaybetmeden yapıldı ve tedavi süreci başarıyla tamamlandı. Kendisi şu anda doktorlarının kontrolünde dinleniyor.
Bu süreçte arayan, mesaj atan, dua eden ve iyi dileklerini gönderen herkese ayrı ayrı teşekkür ederiz.”
Hastane odasından fotoğraf paylaştı: Siz olmasanız kalp krizi de olmazdı hayat da
Cem Yılmaz da sosyal medya hesabından sağlık durumuna dair açıklama yaptı.
Hastane odasından fotoğraf paylaşan Yılmaz, iyi olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
"Sağ olun arkadaşlar iyiyim. Tam Gora'nın çekimleri bitti, dedim ki şimdi iş bitince çıkar yorgunluğu, sette hiç belli etmez, kemiklerin ağrır iş bitince. Dün kötü bir ağrı saplandı göğsüme sırtıma, eve gidip yatsam hâlâ yatıyor olurdum. Ayvacık'ta ilk hastanede, burada Çanakkale'deki arkadaşlarıma teşekkür ederim, edeceğim sonra detaylı.
Soran eden gelen herkese teşekkür ederim. Sağlık Bakanımız da sağ olsun geçmiş olsun dileklerini iletmiş. Tüm sağlık dünyası zaten beni sever, ne mutlu... Neyse kötü bir gün geçirdim vesselam. Doktorlar stresten uzak durun dedi. Güldüm.
Yine abi az iç diyen, saçı kesti yeni imaj diyenlere bir sözüm var: Siz olmasanız kalp krizi de olmazdı hayatta. Sevenlere tekrar tekrar teşekkür ederim. Sağlıklı olun inşallah."