Kulis: CHP'nin Can Atalay hamlesine iktidardan 'ret' yanıtı gelecek

CHP, Anayasa Mahkemesi'nin Can Atalay kararının okunması için Meclis'i yeniden toplantıya çağıracak. Kulislere göre iktidar kanadı yine 'ret' oyu verecek.

Kısa Dalga - CHP, Anayasa Mahkemesi'nin Can Atalay kararının Meclis'te okunması için yeniden harekete geçecek. CHP lideri Özgür Özel, Anayasa Mahkemesi kararlarının bağlayıcı olduğunu ve Meclis'i tekrar toplantıya çağıracaklarını söyledi. Özel, toplantının görüşme için değil kararın okunması için yapılacağını belirterek Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'a da şöyle seslendi: "Bunu yaparsanız Saray'dan bağımsız olduğunuza inanacağız..."
MHP'li Feti Yıldız ise CHP'nin bu adımına tepki gösterip aynı konuda Meclis'in tekrar olağanüstü toplantıya çağrılmayacağını söyledi.

Cumhuriyet'ten Selda Güneysu ve Sarp Sağkal'ın haberine göre iktidar kanadı, yeniden görüşme olursa yine 'ret' verecek.Habere göre AKP içinde "Atalay ile ilgili TBMM’nin verdiği karar, anayasaya uygun. Atalay hakkında kesinleşmiş bir hüküm var ve anayasa kesin hüküm karşısında çok açık” değerlendirmesini yapıyor. Kurmaylar ayrıca, “İkinci toplantı talebi de kabul olursa yine Bekir Bozdağ yönetecek gibi duruyor” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

Gündem Haberleri