Muhalefet imzaları teslim etti: Meclis, olağanüstü toplantıya çağrıldı

Muhalefet partileri topladıkları imzaları teslim etti. Meclis, Can Atalay gündemiyle 16 Ağustos’ta olağanüstü toplantıya çağrıldı.

Kısa Dalga - Anayasa Mahkemesi'nin Gezi davasından tutuklu bulunan 14 Mayıs 2023 seçimlerinde TİP Hatay Milletvekili seçilen Can Atalay'la ilgili son kararının ardından muhalefet partileri, Meclis'i Can Atalay gündemiyle 16 Ağustos’ta olağanüstü toplantıya çağırdı.

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli, Saadet Partisi Grup Başkanvekili Bülent Kaya, TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık ve DEVA Partisi Ankara Milletvekili İdris Şahin, dilekçeyi TBMM Başkanlığı’na sunduktan sonra basın mensuplarına açıklamada bulundu.

CHP'li Günaydın: Atalayı milletvekilliği gasp edildi

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Can Atalay'ın milletvekilliğinin gasp edildiğini belirterek, "22 Şubat tarihinde verilmiş olan bu Anayasa Mahkemesi kararının yayımlanması için neden 5,5 ay beklendi ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kapanmasından hemen sonra 1 Ağustos 2024 tarihli Resmi Gazete'de bu karar yayımlandı. Bu bile Türkiye'nin adeta planlanmış hukuk kumpası ile karşı karşıya bulunduğunun çok açık bir göstergesidir. Biz bugün Anayasa Mahkemesi'nin kararı sonrasında bir kesin hükmün bulunmadığına yönelik tespit neticesinde Can Atalay arkadaşımızın milletvekilliğinin düşürülmediğini, düşmediğini, 14 Mayıs'tan bu yana devam ettiğini düşünüyoruz. Hukuk bunu söylüyor. Bu çerçevede diyoruz ki, 16 Ağustos tarihinde saat 14.00'te Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni lütfen çağırın ve bu görüşmeyi yapın" dedi.

Ahmet Şık açıklama yaptı

TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, tarihle ilgili karar için şu açıklamayı yaptı:

“Burada bir tartışmaya girmek istemedik. Can Atalay’ın önerisi ve yaklaşımıyla biliyorsunuz 15 Ağustos’ta Filistin özel oturum için toplanacak Meclis. Mahmut Abbas buraya geldiğinde Filistin’de yaşanan soykırımın, katliamın önünü kapatacak bunu gölgeleyecek herhangi bir tartışma açılmaması için, sadece Filistin konusunun dünya ve Türkiye gündemine taşınması için 16 Ağustos’a karar kıldık.” (Haber Merkezi)

Gündem Haberleri