Erkan Baş: TBMM'nin Can Atalay için 14'ünde toplanmasında ısrarcıyız

Erkan Baş: TBMM'nin Can Atalay için 14'ünde toplanmasında ısrarcıyız
TİP Genel Başkanı Erkan Baş, TBMM Başkanı Kurtulmuş'la yaptıkları Can Atalay görüşmesinin ardından soruları yanıtladı.

Kısa Dalga - AYM'nin Can Atalay'ın milletvekilliğini düşürülmesine ilişkin 'yok hükmünde' kararının ardından TİP Genel Başkanı Erkan Baş, TİP Sözcüsü Sera Kadıgil ve İstanbul Milletvekili Ahmet Şık TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile görüştü.

TİP heyeti TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan, Can Atalay'a ilişkin verilen AYM kararı nedeniyle Meclis'in olağanüstü şekilde toplanmasını talep etti.

TİP Genel Başkanı Erkan Baş görüşme sonrası açıklamalarda bulundu.

Baş, muhalefetin bir bütün olarak hareket edeceğine inandıklarını belirterek, TBMM’nin en geç 14 Ağustos’ta toplanmasını beklediklerini söyledi.

Erkan Baş'ın açıklamaları şöyle:

"Öncelikle Sayın Kurtulmuş'a teşekkür ediyoruz. Görüşmemizin tek konusu Can Atalay ile ilgili verilen AYM kararı. Bizim talebimiz, beklentimiz Milletvekilimiz Can Atalay'ın bir an önce Meclis kütüğüne kaydının yapılması. Umuyoruz ki en kısa zamanda hayata geçirilir.

Talebimiz Meclis'in bir genel görüşme olarak bu konuyu gündem yapması. Meclis tatilde olduğu için bu ancak bir olağanüstü toplantıyla mümkün olabilir. Son durum şöyle; Mecliste temsil edilen partilerin tümüyle görüşmeler gerçekleştirildi. CHP, DEM Parti, Saadet-Gelecek grubu, Deva Partisi, Emek Partisi, Demokrat Parti milletvekilleri olağanüstü toplantı çağrımıza ortak bir imza ile destek vereceklerini söyledi. Burada bir takvim tartışması var.

"Beklentimiz Meclis'in 15 Ağustos öncesi toplanması"

Bizim beklentimiz 15 Ağustos'taki Mahmud Abbas'ın konuşma yapacağı toplantıdan önce Meclis'in olağanüstü toplanması.

AYM'nin bu kararı varken bu karar hiç yokmuş gibi Meclis'in başka bir gündemle olağanüstü toplanmasını kabul etmediğimizi dile getirdik. Filistin meselesinin öneminin farkındayız. Bütün dünyanın gözü buradayken başka bir meselenin gündeme gelmesini istemediğimizi söyledik. Ama bunun yolu o güne kadar Meclis'in gereken adımları atması.

"Meclis AYM kararı yokmuş gibi rutin faaliyetine devam edemez"

Sayın Başkan '16'sı olur mu' diye önerdi. Teşekkür ederiz, belli ki Meclis düşünüyor bu konuyu. Fakat 15'inde sanki AYM'nin bu kararı hiç yokmuş gibi Meclis'in rutin faaliyetine devam etmesi bizim için mümkün değil.

Bizim beklentimiz, konuya ilişkin somut adımların atılması ve Can Atalay'ın milletvekili olduğunun bir kez daha tescil edilmesi ile beraber tahliyenin yolunun açılması. Tahliyenin ardından da gelip yemin ederek görevine başlaması. Sanıyorum yarın itibarıyla da biz diğer siyasi partilerle birlikte olağanüstü toplantı için dilekçemizi Meclis Başkanlığı'na vereceğiz. Meclis'in 14 Ağustos'ta toplanması için ısrarcıyız."

Ayrıntılar geliyor…

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem