Narin soruşturması derinleştiriliyor: Özel bir ekip köye gitti

İçişleri Bakanlığının tanık koruma programında görevli 3 kişilik uzman bir heyeti Diyarbakır’a gönderdiği ortaya çıktı.

Kısa Dalga - Türkiye'nin takip ettiği Narin Güran cinayetiyle ilgili soruşturma derinleştiriliyor. Soruşturmada 'itirafçı' olarak anılan Nevzat Bahtiyar'ın cezaevinden çıkarılarak ek ifadesinin alınması üzerine köye giden jandarma ekipleri Bahtiyar’ın evinde ve ahırında yeniden DNA incelemesi yaptı.

Yeni gizli tanıklar çıkabilir

Sözcü'den Özgür Cebe'nin haberine göre soruşturma kapsamında gerek şüpheli, gerekse bilgisine başvurulan bazı kişilerin gizli tanık olarak ifade verebilecekleri öğrenildi.

İçişleri Bakanlığının da tanık koruma programında görevli 3 kişilik uzman bir heyeti Diyarbakır’a gönderdiği ortaya çıktı. Bahtiyar yeni ifadesinde, amca Salim Güran’ın, Narin’in annesi Yüksel Güran ile cinsel ilişki yaşadığını, buna tanık olan Narin’in ise Salim Güran tarafından boğularak öldürüldüğünü iddia etmişti.

Birbirleriyle görüşmüyorlar

Öte yandan soruşturma kapsamında tutuklu olan aile bireyleri ve akraba olan 12 kişi T2 ve T3 Yüksel Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumundaki özel kameralı odalarda tutuluyor ve soruşturma tamamlanana kadar birbirleriyle görüşmelerine hiçbir şekilde izin verilmiyor. Aynı şekilde görüş günlerinde de dışarıdaki akraba ve aile bireylerinin de tutukluların ziyaretçi olarak cezaevinde görüşmelerine izin verilmediği öğrenildi. (Haber Merkezi)

Gündem Haberleri