Narin soruşturması: Bahtiyar her ifadesinde söylediklerini değiştiriyor

Narin soruşturması: Bahtiyar her ifadesinde söylediklerini değiştiriyor
Narin cinayeti soruşturmasında Nevzat Bahtiyar dün cezaevinden adliyeye getirilerek yeniden ifade verdi. Bahtiyar her ifadesinde farklı şeyler anlatıyor.

Kısa Dalga - Diyarbakır'da kaybolduktan sonra cesedi bulunan 8 yaşındaki Narin Güran'ın katledilmesiyle ilgili soruşturma sürüyor. Adli Tıp raporunun dosyaya girmesinin ardından cinayetin nedeni ve kim tarafından işlendiği netleştirilmeye çalışılıyor.

Soruşturmada yaşanan son gelişme, tutuklu bulunan Nevzat Bahtiyar’ın cezaevinden “vicdan azabı çekiyorum, her şeyi anlatacağım” ifadeleriyle dilekçe vermesi ve cezaevinden adliyeye getirilerek ifadesinin alınması oldu.

4 saat sorgulanan Nevzat Bahtiyar; amca Salim Güran’ın, Narin’in annesi Yüksel Güran ile cinsel ilişki yaşadığını, buna tanık olan Narin’in ise Salim Güran tarafından boğularak öldürüldüğünü iddia etti.

Tehdit mi para mı?

Soruşturmayı yürüten savcıların bu ifadeden sonra nasıl hamleler yapacağı henüz net değil ancak Nevzat Bahtiyar alından her ifadesinde farklı şeyler anlattı.

Jandarmaya verdiği ilk ifadede Narin'in amcası olan Salim Güran'ın cesedi yok etmesi için kendisine 200 bin lira para teklif ettiğini söyledi.

Savcılıkta ise bu ifadesini değiştirdi ve Salim Güran tarafından ölümle tehdit edildiği için Narin'n cansız bedenini almak zorunda kaldığını iddia etti.

awitchgo3uafcggpy65xxw.webp
Nevzat Bahtiyar

Ne yaptığı nasıl yaptığı belirsiz

Jandarmaya ayrıca Narin'in cesedini amcasıyla birlikte çuvala koyduğunu söyledi. Savcılıkta ve mahkemede ise "Cesedi kendi evimde tek başıma çuvala yerleştirdim." dedi. Jandarmada cesedin kime ait olduğunu bilmediğini söyleyen Bahtiyar, mahkemede amcanın "Arif'in kızını öldürdüm." dediğini öne sürdü.

Jandarma ifadesinde cesedi aldıktan sonra ne yaptığını ise şöyle anlatmıştı: “Mezarlığın yanından inerek Villalar mevkiine gittim (…) Derenin yanındaki stabilize yoldan inerek aşağı inerek uygun bir yer baktım. Aracımı derenin kenarında durdurdum.”

Ancak hem savcılıkta hem hâkimlikte cesedi aldıktan sonra evine gittiğini söyledi.

Anne ile amcanın ilişkisi var mı? Her seferinde başka iddia...

Nevzat Bahtiyar’ın ifadesindeki çelişkiler bunlarla sınırlı değil…

Bahtiyar, jandarma ifadesinde, “Salim ile Narin’in annesi arasında ilişki olduğunu duymadım” dedi.

Savcılıkta verdiği ifadesinde ise ilk söylediği sözlerini değiştirdi ve “Ben görmedim ama köyde konuşuluyor” diye konuştu.

Son olarak dün akşam yeniden alınan ifadesinde şunları söyledi:

“Salim bana, 'Yüksel’le birlikte olduğumuzu kız gördüğü için bu kızı ben öldürdüm. Artık sende benim suç ortağımsın. Bu olaya tanık olduğun için bu cesedi yok edeceksin. Yoksa senin oğlunu gittiği futbol okulundan aldırır, kafasına sıktırırım. Bunu yok et ve sonrasında da sana 200 bin lira vereceğim' dedi.

Sonra cesedi ben ve Salim birlikte battaniyenin içine bıraktık. Salim cesedi kucağıma verdikten sonra ben de cesetle birlikte evden çıktım.

Narin’in annesi Yüksel’in yüzünü ellerinin arasına alarak ağlayarak baktığını gördüm.”

Türkiye'nin gündemine oturan 8 yaşındaki bir çocuğun öldürülmesine dair soruşturma yalanlarla doğruların arasında sürdürülmeye çalışılıyor. (Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem