Narin'in yıllar önce ölen ablası için de "Merdivenden düştü" denmiş

19 günlük arama çalışmalarının ardından cansız bedeni bulunan Narin'in ablasının da yıllar önce merdivenden düşerek öldüğü söylenmiş ve otopsi yapılmamış.

Kısa Dalga - 8 yaşındaki Narin Güran'ın cansız bedeninin bulunmasının ardındandan, Narin'in ablasının yıllar önceki ölümü de gündeme geldi.

Gazeteci İbrahim Haskaloğlu, Narin'in ablasının ölümüyle ilgili şunları söyledi;

"Öldürülüp çuvalla atılan Narin’in 7 yaşındaki ablasının yıllar önce ‘Merdivenden düşerek’ hayatını kaybettiği ortaya çıktı. Ablasının ölümü sonrası otopsi yapılmadığı belirtiliyor. Bu ölüm de Narin’in soruşturmasına eklenebilir."

"Ablasına ait dosya yeniden açılmalı"

Mynet'te yer alan habere göre, Halk TV'ye telefonla bağlanan adli tıp uzmanı Prof. Dr. Hakan Kar, Narin'in ablasına ait soruşturmanın da tekrar açılmasını gerektiğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı;

"Narin'in ablasının da merdivenden düşerek ölme durumu var. Bu bir ailede 2 tane kız çocuğunun arka arkaya ölmesi bize ihmal ve istismar açısından bir sinyal verir önceki ölümünde soruşturmasının tekrar açılması gerekir. Bir ailede iki kız çocuğu birkaç yıl arayla çocuk ihmali ve istismarı açısından çok büyük bir risk faktörüdür ve bize sinyal vermektedir. Benim görüşüme göre ablasına ait soruşturmanın da tekrar açılmasının faydalı olacağını düşünüyorum."

"DNA örneklerine bakılmalı"

Habertürk'e bağlanan gazeteci Emrullah Erdinç de Güran'ın ablasının mezarının açılarak DNA örneklerine bakılması gerektiğini söyledi:

"Ailenin engelli bir çocuğu daha önce vefat ediyor. Düştü bir yerden, hayatını kaybetti deniyor ve konu kapatılıyor. Benim fikrim, daha önce ölmüş olan engelli kardeşinin mezarından otopsi yaptırırım. Kardeşi otopsi yapılmadan defnediliyor. Narin öldürüldü, kardeşi öldü. Peki kardeşi nasıl öldü? Doğal yollarla mı öldü? Cinayete mi kurban gitti? Bu soruların hepsinin yanıtının verilmesi gerekiyor. Narin'in ölmüş olan engelli kardeşinin de mezarı açılarak mutlaka DNA örnekleriyle doğal ölüm mü, cinayete kurban gidip gitmediğinin, kafalardaki soru işaretlerinin giderilmesi gerekiyor."

(Haber Merkezi)

Gündem Haberleri