Cumhuriyet’ten günümüze “Ankara’ya Bakmak” sergisi açıldı

Mimar Tezcan Karakuş Candan’ın İbrahim Karaoğlu küratörlüğünde yaptığı “Ankara’ya Bakmak” sergisi 19 Ekim’e kadar Nurol Sanat Galerisi’nde ziyaret edilebilir.

Kısa Dalga - TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şube Eski Başkanı ve Kısa Dalga yazarı Tezcan Karakuş Candan’ın, “Ankara’ya Bakmak” sergisi 8 Ekim 2024 tarihinde sanatseverlerle ve Ankaralılarla buluştu.

Küratörlüğünü İbrahim Karaoğlu’nun yaptığı sergi 19 Ekim’e kadar devam edecek.

Nurol Sanat Galerisi’ndeki serginin tanıtım metninde sergiye ilişkin şu bilgiler aktarıldı:

“Her şehrin hikâyesi vardır. Ankara’nın hikayesi Cumhuriyettir. O hikâyeyi geçmişten alıp kentimizin baş köşesine koyan yapılar, Ankara’nın bellek taşlarıdır. Sessiz sedasız bize şehrin hikâyesini anlatır. Karşılıklı bakışma gibidir o anlatı. Bakışların kesiştiği noktada bellek geçmişle gelecek arasında yolculuğa çıkar. O yolculuk nefes gibidir, ciğerlerinize çektiğinizde yaşamdır. O yolculuk bitmeyen kitap gibidir, okundukça okunur. Sergi Cumhuriyet’in tasarlanmış başkenti ve nakış nakış işlenen ideolojisinin tanığı mekânların görsel hikâyesi ile kent ve mekânlar üzerinden bellek okumasına olanak sağlar. Ulus’tan başlayan Çankaya’ya uzanan Cumhuriyet yolu ve onu besleyen damarlar üzerindeki kamu yapıları, sağlık yapıları, kültür sanat, eğitim ve üretim yapılarından oluşan sergi ile Cumhuriyet’in kentsel mekânsal sergisi olan Ankara’yı, sergiye çıkararak bir tavır koyar ve belleğimize görsel bir geçit töreni sunar.”

Ahmet Necdet Sezer ilk ziyaretçilerden

10'uncu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, eski Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan’ın “Ankara’ya Bakmak” adlı resim sergisini gezdi. Karakuş Candan, ziyareti nedeniyle Sezer’e sosyal medya hesabından fotoğraf paylaşarak teşekkür etti.

Karakuş Candan'ın paylaşımı şöyle:

"İbrahim Karaoğlu küratörlüğünde hazırladığım, Cumhuriyet dönemi eserlerinden olan ve Nurol Sanat Galerisi'nde açılan hafıza mekanları 'Ankara’ya Bakmak' sergisini bugün 10. Cumhurbaşkanımız Sayın Ahmet Necdet Sezer gezdi. Büyük bir incelik gösteren 10. Cumhurbaşkanımız Sayın Ahmet Necdet Sezer sergi ile ilgili duygularını deftere yazdı. '60 yıl önceki Cumhuriyet eserlerini görmekten mutluluk duydum. Bunları gerçekleştiren Tezcan Karakuş Candan’ı yürekten kutlarım' ifadelerini deftere kaydetti. Sevgili 10. Cumhurbaşkanımız Ahmet Necdet Sezer’e yürekten teşekkürler." (Haber Merkezi)

Kültür Sanat Haberleri