Tezcan Karakuş Candan’dan ‘Ankara’ya Bakmak’ resim sergisi

Tezcan Karakuş Candan’dan ‘Ankara’ya Bakmak’ resim sergisi
Kısa Dalga yazarı Tezcan Karakuş Candan’ın resim sergisi, 8-19 Ekim tarihlerinde sanatseverlerle buluşacak.

Kısa Dalga - Önceki dönem Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı ve Kısa Dalga yazarı Tezcan Karakuş Candan’ın ‘Ankara’ya Bakmak’ resim sergisi, 8 Ekim Salı günü saat 18.30’da açılacak. Nurol Sanat Galerisi’nde düzenlenecek olan sergi 8-19 Ekim tarihlerinde gezilebilecek.

whatsapp-image-2024-09-26-at-17-00-25.jpeg

Tezcan Karakuş Candan, serginin manifestosunda, her şehrin hikâyesi olduğunu belirterek, “Ankara’nın hikayesi Cumhuriyettir. O hikâyeyi geçmişten alıp kentimizin başköşesine koyan yapılar, Ankara’nın bellek taşlarıdır. Sessiz sedasız bize şehrin hikâyesini anlatır. Karşılıklı bakışma gibidir o anlatı. Bakışların kesiştiği noktada bellek geçmişle gelecek arasında yolculuğa çıkar. O yolculuk nefes gibidir, ciğerlerinize çektiğinizde yaşamdır. O yolculuk bitmeyen kitap gibidir, okundukça okunur” dedi.

whatsapp-image-2024-09-26-at-17-00-25-2.jpeg

“Ulus’tan başlayan Çankaya’ya uzanan Cumhuriyet yolu…”

Candan, manifestoda sergiye ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“Sergi Cumhuriyet’in tasarlanmış başkenti ve nakış nakış işlenen ideolojisinin tanığı mekânların görsel hikâyesi ile kent ve mekânlar üzerinden bellek okumasına olanak sağlar Ulus’tan başlayan Çankaya’ya uzanan Cumhuriyet yolu ve onu besleyen damarlar üzerindeki kamu yapıları, sağlık yapıları, kültür sanat, eğitim ve üretim yapılarından oluşan sergi ile Cumhuriyet’in kentsel mekansal sergisi olan Ankara’yı, sergiye çıkartarak bir tavır koyar ve belleğimize görsel bir geçit töreni sunar.” (Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Kültür Sanat