Fiyatı tarlada 2 TL'ye kadar indi : Ülke genelinde bu yıl hasadı bol olacak

Türkiye'nin önemli tarım havzalarından İzmir'deki ovalarda yetiştirilen ve kavurucu sıcakta hasat edilen salçalık domatesin tarladan toptan satış fiyatı, üretimdeki artış nedeniyle geçen yılın altına düştü.

Domates üretiminde ilk 5 il arasında yer alan İzmir'de Tarım İl Müdürlüğü verilerine göre geçen yıl 97 bin 267 dekar alanda 770 bin 34 ton salçalık ve kurutmalık tip domates üretildi. Bu yıl ekim alanlarının 100 bin dekarın üzerine çıkması ve verimin artması üretimi de artırdı.

SALÇALIK DOMATES SEÇERKEN BİLMENİZ GEREKENLER

Domates salçası, Türk mutfağının vazgeçilmez malzemelerinden biridir. Ev yapımı veya hazır olarak satın alabileceğiniz domates salçası, yemeklere lezzet katan önemli bir sos olarak kullanılır. Ancak, salçalık domates seçerken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır.

1. Etli ve Sulu Olanları Tercih Edin:

Salça yapımı için en uygun domatesler etli ve sulu olanlardır. Bu tür domatesler salçanın kıvamını ve lezzetini arttırır.

2. Kabukları Kolay Soyulanlar:

Salça yaparken domateslerin kabuklarını kolayca soyabilmek önemlidir. Bu nedenle kabukları kolay soyulan domatesleri tercih etmelisiniz.

3. Kokusu Yoğun Olanlar:

Salçalık domatesin kokusu da oldukça önemlidir. Kokusu yoğun olan domatesler daha lezzetli bir salça elde etmenizi sağlar.

4. Hasat Zamanı:

Domateslerin hasat zamanı da salça yapımı için önemlidir. Domateslerin olgunlaşma döneminde toplanmış olmalarına dikkat etmelisiniz.

5. Organik Olmalarına Dikkat Edin:

Mümkünse organik domatesleri tercih etmelisiniz. Kimyasal gübre ve ilaçlarla yetiştirilmemiş domatesler daha sağlıklı bir salça elde etmenizi sağlar.

İlgili Haberler

Taze fasulye ile yapılan bu yemek aynı kavurma lezzetinde oluyor
Doğuştan Yetenekli 4 burç! Çok başarılı oluyor ve her zaman kazanıyorlar
İşleri güçleri şaka yapmak : Doğuştan şakacı 4 burç belli oldu

Yaşam Haberleri