Yumuşatıcı kullanmadan çamaşırları yumuşatan tüyo! Makineye eklemelisiniz

Tüm bu yöntemler, çamaşır yumuşatıcısı kullanımından tasarruf etmenin yanı sıra daha doğal ve etkili bir sonuç elde etmenizi sağlar.

Çamaşır yumuşatıcısı kullanımı ev hanımları için önemli bir konudur. Ancak zamanla çamaşırların istenilen kadar yumuşak olmadığını fark etmek oldukça yaygın bir durumdur. Bu durumda akıllı ev hanımları, çamaşır yumuşatıcısının yerine ne koyabileceklerini bilirler. Bu sadece pahalı yumuşatıcılar satın almakla kalmaz, aynı zamanda daha etkili bir sonuç elde etmek anlamına gelir.

Çamaşır yumuşatıcısının yerine doğal malzemelerle hazırlanan karışımlar kullanmak, çamaşırların yumuşaklığını korumak için harika bir yöntemdir.

Yani havluların, bornozların, çarşafların veya yünlü kıyafetlerin yumuşaklığını geri kazanma göreviyle karşı karşıya kalırsanız, yalnızca bir bileşen almanız gerekir : sıradan gliserin.

Üç farklı şekilde kullanılabilir...

1. Çamaşırlar çok hacimliyse, ana yıkama işleminden sonra 1 çay kaşığı gliserini doğrudan çamaşır makinesinin tamburuna dökün ve durulama modunu seçin.

2. Daha küçük çamaşırlar, önce 1 litreye 1 çay kaşığı miktarında gliserin eklemeniz gereken ılık suya batırılabilir. Giysileri leğende 30 dakika bekletin, ardından suyu dikkatlice boşaltın ve kuruması için bir yere koyun. Her yıkamadan sonra bunu çamaşır makinesine dökün, böylece küf ve kötü kokuyu unutacaksınız.

3. Diğer bir seçenek ise 1 yemek kaşığı gliserini doğrudan çamaşır makinesinin yumuşatıcı bölmesine dökmektir. Bu durumda en sevdiğiniz esansiyel yağdan birkaç damla da ekleyebilirsiniz; çamaşırlarınız taze kokacaktır.

Kaynaklar: Halk TV, Youtube

İlgili Haberler

Kek pişirirken bilmeniz gereken 10 aşçı sırrı! İşte kek pişirmenin püf noktaları
Demlikte kalan çayı çöpe atmayın! Bakın demlikte kalan çayla ne yapılıyor
Altından bile değerli, hasadı başladı. Toplanan ürünler 16 ülkeye gönderilecek

Yaşam Haberleri