1 Mayıs eylemlerinde 11 tutuklama daha

1 Mayıs eylemlerinde 11 tutuklama daha
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Taksim'e çıkmak istedikleri gerekçesiyle dün sabah evlerinden gözaltına alınan 12 kişi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme, 11 kişinin tutuklanmasına hükmetti.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Taksim'e çıkmak isteyen ve dün yapılan sabah operasyonlarıyla gözaltına alınan tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edilen 12 kişiden 11'i tutuklandı.

38 kişi tutuklanmıştı

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Taksim Meydanı'na çıkmaya çalışanlara yönelik polis operasyonları devam ediyor. 3 Mayıs'ta yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan 65 kişi, İstanbul Adliyesi'ne sevk edilmiş, bu kişilerden 52'si, "2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet" suçlamasıyla mahkemeye çıkarılmış, 13'ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, Sulh Ceza Hakimliği, tutuklama talebiyle sevk edilen 52 kişiden 38'ini tutuklamıştı.

"Gereği Yapıldı" denilerek sürdürülen operasyonlar çerçevesinde, dün gözaltına alınan 12 kişi daha bugün İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi. Savcılık, ifadeleri alınan bu 12 kişinin tutuklanması yönünde Sulh Ceza Hakimliği'ne sevkini gerçekleştirdi. Mahkeme, 11 kişi hakkında tutuklama kararı verdi. (Kısa Dalga)

Gündem