10 Ekim Katliamı davasında kanıtlar dosyaya 7 yıl sonra girdi

10 Ekim Katliamı davasında kanıtlar dosyaya 7 yıl sonra girdi
IŞİD’in Ankara Garı’ndaki Barış Mitingi’ne yönelik canlı bomba saldırısı davasında yedi ayda serbest bırakılan Ahmet Güneş’le ilgili kanıtlar, dosyaya yedi yıl sonra girdi.

IŞİD’in 10 Ekim 2015’te Ankara Garı’ndaki Barış Mitingi’ne yönelik canlı bomba saldırısına ilişkin yeni görüntüler 7 yıl sonra ortaya çıktı.

Davanın firari sanıklarından olan ve katliamdan bir yıl önce yakalanmasına, görsellerden IŞİD’in kendisinin de katıldığı infazının görüntülerine ulaşılmasına rağmen yedi ayda serbest bırakılan Ahmet Güneş’le ilgili kanıtlar, dosyaya yedi yıl sonra gönderildi.

Arapça konuşarak infaz edileceğini anlatmış

Görüntülerin ardından Güneş’in yedi ay içerisinde serbest bırakılması büyük tepki çekti. Güneş’in videoda infaz edilecek kişi ile Arapça konuşarak infaz edileceğini anlatması da videoda bulunuyor.

Dua okunmasını emretmiş

BirGün'de yer alan habere göre Güneş’in videoda, çevredekilere önündeki kişinin ölüp yere düştüğünde dua okunmasını emrettiği de görüldü.

IŞİD'lilerin silahlı eğitimleri de kayıtta

Dosyaya firari IŞİD’lilerle ilgili başka videolar da girdi. Boş bir fabrikanın etrafında çekilen videoda IŞİD’lilerin silahlı eğitim yaptığı anlar görüldü. Bu videoda IŞİD’liler kendi yazdıkları marş ve IŞİD bayrağı ile yürüdü. Videoda firari sanık Ahmet Güneş’in ise bu IŞİD’lilerin eğittiği anlar da yer aldı.

'Neyi gizliyorsunuz, kimi koruyorsunuz?'

10 Ekim Ankara Gar Katliamı Davası Avukat Komisyonu, yarın görülecek duruşma öncesi heyet değişikliğine ilişkin, "Neyi gizliyorsunuz, kimi koruyorsunuz?" diye sordu.

10 Ekim Ankara Gar Katliamı Davası Avukat Komisyonu, yarın saat 10.00’da Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek olan duruşma öncesi dayanışma çağrısı yaptı. Komisyon, mahkeme heyetinin değiştirilmesi ile ilgili "Sürekli hale gelen heyet değişikliği dava dosyasının sürüncemede bırakıyor ve katliamın aydınlatılmasına engel oluyor” açıklaması yapıldı.(Kısa Dalga)

Gündem