13 yılın ardından Onur Yaser Can davasında yarın karar çıkması bekleniyor

13 yılın ardından Onur Yaser Can davasında yarın karar çıkması bekleniyor
Gözaltında kötü muamele ve çıplak aramaya maruz bırakıldıktan sonra yaşamına son veren Onur Yaser Can'ın davasında yarın karar çıkması bekleniyor.

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 2010’da gözaltına alınıp kötü muamele ve çıplak aramaya maruz bırakıldıktan sonra yaşamına son veren Onur Yaser Can’ın gözaltı evrakında sahtecilik yaptıkları iddiasıyla 4’ü polis 5 sanığın yargılandığı davada sona gelindi.

Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi 41. Ağır Ceza Mahkemesinde (ACM) yarın saat 10.00’da görülecek dava öncesi, Can ailesinden geriye kalan tek kişi olan Onur Yaser Can'ın kız kardeşi Ezgi Sevgi Can çağrı yaptı. Onur Yaser Can adına açılan sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Ezgi Sevgi Can, şu ifadeleri kullandı:

'Desteğiniz bu aşamada her zamankinden daha da önemli'

“Dostlar, 13 yıldır sürdürdüğümüz adalet mücadelesinde sizlerin de desteğiyle önemli bir aşamaya geldik. Güzel abim Onur Yaser’i intihara sürükleyen, annemi babamı hayattan koparan ve ceza almadan polislik yapmaya devam eden işkencecilerin yargılanmasında karar duruşması görülecek. Cezasızlığa, işkenceye, örgütlü kötülüğe karşı desteğiniz bu aşamada her zamankinden daha da önemli. Gelebilenleri, duruşmayı izlemeye ve takibe çağırıyorum.” (Kısa Dalga)

Gündem