14 yaşındaki kıza cinsel istismar davasında sanığa 'iyi hal' indirimi ile 13 yıl 4 ay hapis cezası

14 yaşındaki kıza cinsel istismar davasında sanığa 'iyi hal' indirimi ile 13 yıl 4 ay hapis cezası
Zonguldak'ta 14 yaşındaki kız çocuğuna evinde cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla tutuksuz yargılanan Uğur A. (25), "iyi hal" indirimi uygulanarak 13 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Olay, geçen yıl ocak ayında İncivez Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre; Uğur A., evine davet ettiği 14 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulundu. Kızının cep telefonunda Uğur A. ile mesajlaşmalarını gören çocuğun annesi, polise giderek şikayetçi oldu.

Çocuk, ifadesinde; Uğur A.'nın kendisine cinsel istismarda bulunduğunu ve kimseye anlatmaması için tehdit ettiğini söyledi. Suçlamaları reddeden Uğur A., işlemleri sonrası serbest bırakıldı.

Uğur A. hakkında "çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçundan dava açıldı. Zonguldak 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada savcı, önceki duruşmada mütalaasını açıklayıp, 16 yıla kadar hapis cezası istedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da davaya "katılan" sıfatı ile taraf oldu. Şikayetçi ve avukatları, Uğur A.'dan şikayetçi olduklarını belirterek, sanığın mütalaa doğrultusunda cezalandırılmasını istedi. Eski mütalaasını tekrar eden savcı da sanığın hüküm ile birlikte tutuklanmasını talep etti.

'İyi hal" indirimi ile 13 yıl 4 ay hapis cezası

Sanık avukatı savunmasında 14 yaşındaki çocuğun sanığa platonik aşık olduğunu öne sürerek "Kıskançlık sonucu bu durumla karşı karşıyayız" dedi.

Söz sözü sorulan Uğur A. "Hiçbir şekilde bu suçu işlemedim. Beraatimi talep ederim" dedi.

Mahkeme heyeti, sanığın "çocuğun nitelikli cinsel istismar" suçunu işlediğini sabit görüp, 16 yıl hapis cezasına karar verdi. Heyet, ardından cezanın gelecekteki etkisini göz önüne alıp, "iyi hal" indirimi ile Uğur A.'yı 13 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırdı.

Heyet ayrıca Uğur A. hakkında "cinsel taciz', "tehdit', "müstehcenlik" ve "kişiyi hürriyetten yoksun kılma" suçlarından suç duyurusunda bulunulacağını belirtti.

Kararın açıklanmasının ardından duruşma salonuna polis ekipleri çağrıldı. Kelepçe takılan Uğur A., cezaevine götürüldü. (DHA)

Gündem