14 yaşındaki öğrencisini istismar eden öğretmen: 16 sanıyordum, cinsel mesajların suç olduğunu bilmiyordum

14 yaşındaki öğrencisini istismar eden öğretmen: 16 sanıyordum, cinsel mesajların suç olduğunu bilmiyordum
14 yaşındaki öğrencisine cinsel istismarda bulunan öğretmen kendisini "16 sanıyordum, cinsel mesajların suç olduğunu bilmiyordum" diyerek savundu.

Bursa'da, yabancı dil öğretmeni olarak çalıştığı özel okulda S.Y., evine davet ettiği 14 yaşındaki kız öğrencisine cinsel istismarda bulundu. 25 yıla kadar hapsini istenen S.Y., öğrencisinin kendisine gönderdiğini iddia ettiği cinsel içerikli mesaj, fotoğraf ve görüntülerin suç olduğunu bilmediğini söyledi. S.Y, “Mesaj ve görüntülerin suç olduğunu bilmiyordum. Bilsem hemen silerdim” dedi.

Mesajları aile fark etti

Öğretmen ile öğrenci arasındaki iletişim daha sonra cep telefonu ile cinsel içerikli mesaj, fotoğraf ve kamera görüntülerinin gönderilmesiyle devam etti. Kızının hareketlerinden şüphelenen ailesi, cep telefonunu alıp konuştuğu kişileri ve telefonunun fotoğraf galerisini inceledi. Aile, kızlarının öğretmeni S.Y. ile ilişkisi olduğunu, birbirlerine cinsel içerikli fotoğraflar gönderdiğini belirledi.

Ö.K.'nin telefonundan S.Y.'ye mesaj atan aile fertleri, bir kafede buluşma istedi. Belirlenen kafeye kızlarıyla giden aile burada bekleyen öğretmen ile önce tartıştı sonra kavga etti. Yaşanan arbedenin ardından aile bireyleri öğretmenin otomobilinin camlarını kırıp lastiklerini patlattı.

'15 yaşından büyük 16 yaşlarında olduğunu sanmıştım' savunması

Ailenin şikayeti üzerine gözaltına alınan S.Y., tutuklanarak cezaevine gönderildi. Savcılık soruşturması sonunda hakkında, Bursa 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde, 'çocuğu müstehcen yayınları okumaya ve seyretmeye teşvik', 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' ve 'çocuğun cinsel istismarı' suçlarından 9,5 yıl ile 22 sene arasında hapis cezası istemiyle dava açılan S.Y., savunmasında, “Olayların bu noktaya geleceğini düşünmedim. Çok büyük hata yaptım. Pişmanım. Ayrıca kendisinin 15 yaşından büyük 16 yaşlarında olduğunu sanmıştım. Bana yaşıyla ilgili hiçbir şey söylememişti" dedi. (DHA)

Gündem