Soylu'ya yakın olduğu iddia ediliyor: Ayhan Bora Kaplan yurt dışına kaçmaya çalışırken yakalandı

Soylu'ya yakın olduğu iddia ediliyor: Ayhan Bora Kaplan yurt dışına kaçmaya çalışırken yakalandı
Yüklü miktarda para ile yurt dışına kaçmaya çalışan suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan, Esenboğa Havalimanı'nda gözaltına alındı.

Ankara'da suç örgütü lideri Bora Kaplan, yurt dışına kaçmaya çalışırken üzerinde yüklü miktarda para ile yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Kaplan, Ankara Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğünün yürüttüğü ortak operasyonda dün (7 Eylül) saat 20.30 sıralarında yurt dışına kaçmak üzereyken Ankara Esenboğa Havalimanında gözaltına alındı.

“Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak”, “kasten yaralama”, “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçları ile bu suçlara bağlantılı benzeri suçlar işleyen, kod adı Ayhan olan Bora Kaplan'ın üzerinde yüklü miktarda para bulunduğu öğrenildi.

Kaplan’ın yakalanmasının ardından birçok adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

15 Temmuz gecesi TRT'ye gelmişti

T24 yazarı Tolga Şardan Ankara’da 15 Temmuz gecesi kalaşnikof silahlı adamlarıyla TRT’ye gelen Ayhan Bora Kaplan'la birlikte koruması emekli asker U.P. ve avukat G.Ü, ile A.K ve O.S isimli 4 kişinin daha yakalandığını aktardı.

Hakkındaki şikayet kapsamında işkence ile suçlandığı öğrenilen Kaplan’ın kardeşi Muhammet Kaplan ve B.K isimli kişinin ise firar ettiği belirtildi.

Kaplan’ın bulunduğu araçta yapılan aramada 50 bin Euro, 800 dolar ve 10 bin 300 TL nakit para ile 2 adet ruhsatlı tabanca ele geçirildiği bildirildi. Soruşturma kapsamında Kaplan’ın ofisinde yapılan aramada ise kasa içerisinde bin 150 gr altın, 31 bin 650 Euro, 16 bin dolar ve 33 bin 310 TL bulundu.

Süleyman Soylu’nun İçişleri Bakanlığından alınması ve emniyette önemli değişiklikler yapılmasının ardından gerçekleştirilen ilk kritik operasyonun Kaplan grubuna yönelik olması dikkat çekti.

Sibel Can'ın sahne aldığı düğünde görüntülenmişti

Kaplan, geçen hafta Sibel Can’ın sahne aldığı, oğlunun sünnet düğününde halay çekerken görüntülenmişti. (Kısa Dalga)

Gündem