15 yaşındaki çocuğa istismar iddiasında dava açıldı: Eğitim sonrası ortaya çıkmış

15 yaşındaki çocuğa istismar iddiasında dava açıldı: Eğitim sonrası ortaya çıkmış
Bolu'da 15 yaşındaki kız çocuğunun okuldaki farkındalık eğitiminin ardından ailesine istismara uğradığını anlatması, dava açılmasını sağladı.

Mudurnu ilçesindeki bir köyde yaşayan Ercan A., komşusunun kızı C.Y.'yi 2020'de 12 yaşındayken ahırda istismar etmekle suçlandı.

C.Y.'nin korku nedeniyle olayı kimseye anlatamadığı belirtildi.

Okulda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın istismara dair farkındalık eğitimine katılan çocuk daha sonra rehber öğretmenine durumu anlattı.

Okul yönetiminin ihbarı üzerine başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüpheli Ercan A., ‘çocuğun cinsel istismarı’ suçlamasıyla tutuklandı.

Zanlıya 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

'Birden fazla kez istismar etti'

Tutuklu olarak yargılanan Ercan A., Bolu 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı.

Mahkemede psikolog eşliğinde ifade veren C.Y., şunları söyledi: “Başıma gelen bu olay 3 yıl önce, ben ilkokula giderken oldu. Bugüne kadar hiç kimseye derdimi anlatamadım. Dedemlere anlatsaydım, sanığı öldürürler ve dedem hapse girecek diye korktum hep. Bu yüzden anlatamadım. Ama okuluma Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan eğitim için geldiler. Bizlere çocuk istismarı konusunda bilgilendirme yapınca, hemen okuldaki rehber öğretmene gidip durumu anlattım. Olay, polise yansıdı. Sanık bizim yan komşumuz olur. Bana, ahırda cinsel istismarda bulundu. Bu olayı birkaç defa daha yaptı. Kendisinden şikayetçiyim."

Ercan A., ise suçlamaları reddederek, “Bana iftira atıyorlar. 3 yıl önce olduğunu iddia ettikleri olayı bugüne yansıtıyorlar, bilmiyorum. Kesinlikle C.Y.’ye yönelik istismarda bulunmadım” diyerek tahliyesini istedi.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Duruşma, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için ertelendi. (DHA)

Gündem