150 milyonluk vurgunla suçlanmışlardı: Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu tutuklandı

150 milyonluk vurgunla suçlanmışlardı: Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu tutuklandı
'Fatih Terim Fonu' dolandırıcılığının ardından ortaya çıkan ve Türkiye'nin gündemine oturan ponzi sistemiyle yakın çevrelerinin paralarını aldığı iddia edilen sosyal medya fenomeni Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu tutuklandı.

Var Böyle Tipler' kanalıyla bilinen 150 milyon liralık vurgun yaptığı iddia edilen sosyal medya fenomeni Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu Gürcistan'dan Sabiha Gökçen Havalimanı'na teslim olmaya gelmişti. Talu çifti tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Asayiş şube müdürlüğünde işlemleri tamamlanan Kıvanç ve Beril Talu çifti, Anadolu Adliyesi'ne getirildi. Talu çifti, savcılık ifadelerinin ardından "Nitelikli dolandırıcılık" suçundan tutuklanma talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Hakimlik 2 şüphelinin de tutuklanmasına karar verdi.

Fenomen çiftin arkadaşlarını, kuaförlerini, manikürcülerini, şoförlerini bile 'reklam işi' adı altında dolandırdıkları öne sürülmüştü.

Kıvanç Talu kimdir?

Kıvanç Talu “Var Böyle Tipler” Instagram hesabıyla ünlenen bir reklamcıydı.

Talu çiftine yöneltilen dolandırıcılık suçlamalarında, bir reklam projesi için para talep edildiği, para veren kişiye proje bittikten sonra daha yüksek bir ödemenin vadedildiği iddiası görülüyor.

Teklifi kabul edenlerden para alan fenomenlerin, yüksek faizle geri ödeme garantisinde bulundukları öne sürülüyor.

Kıvanç Talu'nun eşi Beril Talu da reklamcılık sektöründe tanınan biriydi.

Sosyal medya hesaplarını kapatan çifte, herhangi bir platformdan ulaşılamadığı bildirilmişti. (Kısa Dalga)

Gündem