17 yaşındaki çocuğa istismara indirimsiz hapis cezası

17 yaşındaki çocuğa istismara indirimsiz hapis cezası
İzmir'de komşusunun 17 yaşındaki kızını istismar etmekle suçlanan 45 yaşındaki Y.T.'ye indirim uygulanmadan altı yıl hapis cezası verdi.

Bornova ilçesinde yaşayan 43 yaşındaki Y.T.'nin çocuğu eve kapatarak taciz ettiği öne sürüldü. Gözaltına alınıp adli kontrolle serbest bırakılan zanlı iddiayı reddetti.

İddianamede Y.T. hakkında 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' ve 'çocuğun cinsel istismarı' suçlarından 13 yıla kadar hapis istendi.

İzmir 40'ıncı Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davada savunma yapan Y.T., şunları söyledi: "Olay tarihi öncesi eşim yeni doğum yapmıştı, gelenimiz gidenimiz çoktu. Ev hiçbir zaman boş kalmıyordu. Böyle bir eylemi gerçekleştirmem mümkün değildir. Beraatimi talep ediyorum. Karşınıza böyle bir iddiayla çıktığım için utanıyorum."

Altı yıl ceza aldı, indirim uygulanmadı

Mahkemeye sunulan bilirkişi raporunda mağdur çocuğun anlatımlarının tutarlı olduğu, çelişki saptanmadığı belirtildi.

Hakim, Y.T.'yi 'kişiyi hürriyetinden alıkoyma' suçundan 1 yıl hapis cezasına çarptırırken, suçun çocuğa karşı ve cinsel amaçla işlenmesi sebebiyle ceza 3 yıla çıkarıldı.

Hakim, 'sarkıntılık suretiyle çocuğun cinsel istismarı' suçundan da sanığı 3 yıl hapis cezasıyla cezalandırdı.

Toplam 6 yıl hapis cezasına çarptırılan Y.T. hakkında indirim de uygulanmadı.

'Kaçamak yollu bu suçu işlediğini kabul etti'

Kararı değerlendiren Y.B.'nin ailesinin avukatı Hasan Kumral şunları söyledi: "Sanık hakkında verilen karar yerindedir çünkü dosyadaki delillere baktığımızda bu eylemleri işlediği sabit. İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılan ülkemizde bu örnek bir karardır. Bu karar Türkiye'deki kadın ve çocukların haklarını güvence altına alınması yönünden de örnektir. Mahkumiyet kararında sadece Yargıtay'ın içtihatları değil, dosyadaki somut olgular dikkate alınmıştır. Sanık kaçamak yollu bu suçu işlediğini kabul etmiştir." (DHA)

Gündem