18 yıllık istismar cezasına 'şüphe' beraatı

18 yıllık istismar cezasına 'şüphe' beraatı
Beraat kararı veren mahkeme, 'sanığın istikrarlı şekilde iddiayı reddetmesi ve çocukların çelişkili beyanları'na dikkat çekti.

Bursa'da anaokulundaki çocuğu istismar etmekle suçlanan 41 yaşındaki A.D.'ye 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı'ndan verilen ceza istinaf tarafından bozuldu.

A.D., Mart 2022'de kendi kızının yanında otomobilde komşusunun çocuğuna istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklandı.

Bursa 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde savunma yapan A.D., çocukları birlikte kreşe götürüp akşam aldığını belirterek suçlamayı reddetti.

Pedagog eşliğinde ifadesi alınan çocuk, anaokuluna gidip gelirken arka koltukta uyudukları sırada A.D.'nin defalarca vücuduna dokunduğunu ve A.D.'yi sevmediklerini söyledi.

Mahkeme heyeti, 'çocuğa karşı nitelikli cinsel istismar'dan 18 yıl 9 ay hapis cezası verdi.

'Çelişkili ifadeler verdi'

Taraf avukatlarının itirazı üzerine dosya, istinaf mahkemesine gönderildi. Bursa Bölge Adliye Mahkemesi 7'nci Ceza Dairesi'nce dosya üzerinden görülen duruşmada, sanık A.D. ile mağdur çocuk ve kardeşinin ifadelerini değerlendiren heyet kararını verdi.

Heyet, sanığın yargılama süresince yöneltilen suçlamayı istikrarlı olarak kabul etmemesini, mağdur olduğu öne sürülen kız çocuğu ve kardeşinin çelişkili ifadeler vermesini, çocukların kendilerini okula babalarının getirip götürmesi için yalan söylemiş olabileceğini dikkate alarak "Şüpheden sanık yararlanır" ilkesi kapsamında A.D.'nin beraatine ve tahliyesine hükmetti.

Müşteki avukatının temyiz ettiği dosyada son sözü, Yargıtay söyleyecek. (DHA)

Gündem