2 yaşındaki Ayşenur yatağında ölü bulundu, annesi ve dayısı tutuklandı

2 yaşındaki Ayşenur yatağında ölü bulundu, annesi ve dayısı tutuklandı
Burdur'da 2 yaşındaki, Ayşenur Kazık  yatağında ölü bulunurken, annesi Kader K., ve dayısı Hızır Tunç Ç. tutuklandı.
Burdur'da yaşayan Kader K., iddiaya göre, sabah işe gitmek için uyandığında, kızı Ayşenur Kazık'ın yatağında hareketsiz olduğunu fark etti. İhbar üzerine eve gelen sağlık ekipleri,   Ayşenur'un hayatını kaybettiğini belirledi.  Anne Kader K., anneanne Yüksel K. ve dayı Hızır Tunç Ç. ise polis ekiplerince gözaltına alındı.  Kader K.'nin, Ayşenur'un babası ile ayrı yaşadığı ve 1 de erkek çocuğunun olduğu öğrenildi. 

Olayı duyduktan sonra Konya'nın Akşehir ilçesinden Burdur'a gelen baba Erdi K.  ayrıldığı eşi ve kayınbiraderinden şikayetçi oldu. Karakiraz, çocuklarının ikisini de uzun zamandır görmediğini söyledi.


TORUNLARA ŞİDDET İDDİASI

Adliye önünde gazetecilere açıklama yapan babaanne Kader Tuğla ise torunlarına anneleri tarafından şiddet uygulandığını iddia etti. Kader K.'nın çocuklara şiddet uyguladığını iddia eden Tuğla, "Ayağından bağlıyordu. Çocukları banyoya kilitlediler, bodruma kilitlediler. Üvey babası 1 ay önce aradı. Oğlanı ve kızı kapatmışlar aç açına. Komşuları bize telefon açtı. Ses kayıtları, görüntüleri hepsi var" diye konuştu.

Kader K.'nın 4 yaşındaki oğlu T.K. olaydan sonra Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından koruma altına alındı. T.K., Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü aracı ile götürülürken babaanne Kader Tuğla aracın önünü keserek torununu görmek istedi.

'BİZ ÇOCUĞUMUZUN YUVAYA GİTMESİNİ İSTEMİYORUZ'

Torununun kendilerine verilmesini isteyen Kader Tuğla, "Biz çocuğumuzun yuvaya gitmesini istemiyoruz. Onunla bari eğlenelim. Benim istediğim oğlumun eli kana bulanmasın. Oğlumuzu versinler. Ben başka bir şey istemiyorum. Oğlumun tutunacağı bir dalı oğlu var, onunla avunsun. Kızının cenazesini göremiyor, ben onu istiyorum. Allah rızası için torunumu versinler" ifadelerini kullandı.

Diğer yandan Yüksel K., savcılıktaki ifadesinin ardından serbest kaldı. Kader K. ve Hızır Tunç Ç. tutuklandı. (DHA)

Gündem