20 yaşındaki gence su balonu atan zanlılara tahliye yok: Şaka yapmıştık

20 yaşındaki gence su balonu atan zanlılara tahliye yok: Şaka yapmıştık
Mersin'de kaldırımda yürüyen 20 yaşındaki Hatice Aslan'ın gözüne gelen cisimle yaralanmasına neden olan 2 kişi, 'şaka yaptıklarını' savundu.

Mersin Üniversitesi (MEÜ) öğrencisi Hatice Aslan'ı yaralaya 2 sanık bugün Mersin 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı.

Aslan, 18 Kasım 2022'de arkadaşlarıyla kaldırımda yürürken gözüne atılan cisimle yaralanmıştı. Güvenlik kamerası görüntüleri, cismin Aslan'ın yanından motosikletteki kişilerden biri tarafından atıldığını ortaya koymuştu. 27 yaşındaki Ahmet Kökcü ve Bilal Kırıcı tutuklanmıştı.

Kökcü ve Kırıcı'ya 'silahla kasten yaralama'dan 2'şer, 'silahla kasten yaralamaya teşebbüs'ten ise 3'er yıl kadar hapis cezası istenmişti.

'Şaka yaptık'

Duruşmada söz verilen sanıklar olayı, şaka amacıyla gerçekleştirdiklerini savundu.

Sanıklar, sosyal medyada şaka videolarını izlediklerini, bunun üzerine söz konusu şakayı yapmaya karar verip bir alışveriş merkezinden satın aldıkları balonların içerisine su doldurup olayı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Olayda gözünden yaralanan Hatice Aslan ise sanıkların en ağır cezayı almalarını istedi.

Tarafları dinleyen mahkeme, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Mahkeme ayrıca Aslan'ın gözünde kalıcı bir hasar oluşup oluşmadığının incelenmesi için adli tıp kurumundan rapor alınmasına karar verip duruşmayı erteledi. (DHA)

Gündem