2022'nin son kabinesinde EYT'ye son nokta konulacak

2022'nin son kabinesinde EYT'ye son nokta konulacak
Yılın son kabine toplantısında EYT, fahiş fiyat artışları ana gündem maddesi olurken, Erdoğan'ın Karadeniz'de bulunan doğalgaz ile ilgili 'müjde' açıklaması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığındaki yılın son Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanacak. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantının saat 15.00'te başlaması bekleniyor. Kabinede EYT düzenlemesi görüşülecek.
Bakan Vedat Bilgin, sigorta başlangıcı 8 Eylül 1999 ve öncesi olan çalışanları ilgilendiren EYT düzenlemesine ilişkin çalışma hakkında sunum yapacak. EYT'de geçerli formülün ne olacağı, yaş şartının olup olmayacağı, ne zaman Meclis'e sunulacağı soruları Kabine'de yanıt bulacak. Bakan Bilgin'in bu konudaki son açıklamasına göre EYT'de yaş sınırlaması ihtimal dahilinde...

Marketlerin fiyatlarda artış yaptığı iddiası üzerine denetimler de toplantıda görüşülecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erzurum'da düzenlediği toplu açılış töreninde, pazartesi günü Karadeniz'de bulunan doğalgaz için bir müjde vereceklerini söylemişti. Erdoğan "Karadeniz'de keşfettiğimiz gazı milli sistemimize bağlamak için gece gündüz çalışıyoruz. Pazartesi günü bu konuda yeni müjdeleri paylaşacağız" ifadelerini kullanmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplatının ardından alınan kararları açıklayacak.

Gündem