21 kişi yaşamını yitirmişti: Kazanın görüldüğü davada tutuklu kalmadı

21 kişi yaşamını yitirmişti: Kazanın görüldüğü davada tutuklu kalmadı
Geçen yıl Mardin Derik’te 21 kişinin yaşamını yitirdiği iki tırın çarpıştığı kazaya ilişkin açılan davanın duruşmasında tek tutuklu sanık tır şoförü Yunus Şataflı da tahliye edildi.

Mardin, Derik'te 20 Ağustos 2022’de meydana gelen ve 21 kişinin hayatını kaybettiği iki tır kazasına ilişkin açılan davanın 5’nci duruşması Mardin 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Tutuklu yargılanan şoför Yunus Şataflı bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya bağlanırken, önceki duruşma tahliye edilen Umut Gündüz ise duruşmaya katılmadı.

Tutuksuz yargılanan tırların bağlı olduğu firma sahipleri Kerem G., Mehmet A. ve Kerevan Mesut G. de duruşmaya katılmazken, duruşmada hayatını kaybedenlerin yakınları ile taraf avukatları hazır bulundu.

Mezopotamya Ajansı'nın verdiği habere göre; kimlik tespitinin ardından başlayan duruşmada söz alan müşteki avukatları tutuksuz yargılanan sanıkların da tutuklanması talebini tekrar etti. Avukatlar, kazada sorumluluğu olan kişi ve kurumların belirlenmesi talebinde bulunurken, sorumluların sadece iki şoför olmadığını belirtti.

Ardından söz alan sanık avukatları da ilk kazanın ardından neden önlem alınmadığını sorarak, “Biz müvekkillerimizin suçsuz olduğunu iddia etmiyoruz. Sadece 2 sürücü dışındaki kişi ve kurumların sorumlulukları ve kusurlarının ne olduğunun belirlenmesini istiyoruz. Raporlar arasında da bu yönde çelişkiler bulunmaktadır. Biz dosyadaki 2 şoför dışındaki sorumluların açığa çıkarılması ve yargılanması gerektiğini belirtiyoruz” ifadelerini kullandı. Tutuklu sanık Yunus Şataflı’nın avukatı da tahliye talebinde bulundu.

Duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme ardından ara kararını açıkladı. Mahkeme tutuklu sanık Şataflı’nın tahliyesine karar vererek, karar için istenen yeni bilirkişi raporunun beklenmesine karar verdi.

Mahkeme bir sonraki duruşmayı 25 Nisan’a erteledi. (Kısa Dalga)

Gündem