22. İstanbul Onur Yürüyüşü Bağdat Caddesi'nde düzenlendi

22. İstanbul Onur Yürüyüşü Bağdat Caddesi'nde düzenlendi
32. İstanbul Onur Haftası kapsamında 22. İstanbul Onur Yürüyüşü bugün saat 15.30 civarı Kadıköy’deki Bağdat Caddesi’nde düzenlendi. 5 kişi gözaltında alındı.

Kısa Dalga - Onur Haftası kapsamında düzenlenen İstanbul . LGBTİ Onur Yürüyüşü bu yıl Bağdat Caddesi'nde düzenlendi.

Son yıllarda LGBTİ üyeleri, Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde düzenlenen yürüyüşe polisin sert müdahalesiyle karşı kalıyordu.

Günler öncesinden bugünkü yürüyüş için çağrıda bulunan LGBTİ örgütleri, adres olarak yine Beyoğlu İstiklal Caddesi'ni göstermişti. Bunun üzerine İstanbul Valiliği, Beyoğlu'nda İstiklal Caddesi'ne çıkan birçok yolu kapatmış, metro güzergahları da değiştirilmişti.

Tüm hafta boyuncu hedef gösterilen ve yasaklanan yürüyüşler nedeniyle LGBTİ örgütleri bu kez yürüyüşün rotasını değiştirdi. Onur Haftası yürüyüşü yıllar sonra Kadıköy Bağdat Caddesi'nde gerçekleşti.

“Polisi kandırmaktan, bizimle uğraşmak zorunda bırakmaktan hiç bıkmadık!”

Açıklama yapan grup, "Tüm yolları meydanları kapattınız. Koca bir şehirde hayatı durdurdunuz ama şunu unuttunuz: Bir gerekirse taşı deler, zamanı büker yine birbirimizi gülüşlerde buluruz. "Hatırlıyorum, Hatırlıyor musun" temasıyla Onur Haftası'ndaki bugünkü yürüyüşümüzü de sonlandırıyoruz" dedi.

Grup açıklamasına şöyle devam etti:

"Birlikte binlerce olduğumuz yürüyüşlere, kaybettiğimiz lubunya arkadaşlarımızı, Gezi direnişinde kaybettiğimiz yoldaşlarımızı, Roboski'yi, Filistin'deki, Rojava'daki savaş suçlarını, kayyımla gasp edilen belediyelerimizi, tutsak edilen vekillerimizi, Berkin Elvan'ı, depremde ihmal nedeniyle hayatını kaybeden binlerce insanı, KHK ile işinden ederek açlığa sürüklediğiniz milyonları, başıboş diye yaftaladığınız sokak köpeklerini unutmadık. “Polisi kandırmaktan, bizimle uğraşmak zorunda bırakmaktan hiç bıkmadık!. Şehrin her yerinde çağrı yaptık. Saçlarımızı savuracağımız, ojelerimizi süreceğimiz eylemleri yasaklamaya kalktınız. Kermesimizi, çay içme etkinliklerimizi yasakladınız. Resmi kararı hala bekliyoruz. Yasak tebligatlarınızı tanımadık. Bir günde kıta değiştirdik. Sabaha dek partiledik, sokaklarda örgütlendik, alışın buradayız."

5 kişi gözaltına alındı

Bianet'te yer alan habere göre, 10 dakika süren eyleme ise polis yetişemedi. Polisin sokak aralarında LGBTİ'leri yakalamaya çalıştığı, site bahçelerine kadar girdiği öğrenildi. Şu ana kadar 5 kişinin gözaltına alındığı bilgisi paylaşıldı. (Haber Merkezi)

Gündem