552 çocuk 23 Nisan çocuk bayramını cezaevinde kutluyor

552 çocuk 23 Nisan çocuk bayramını cezaevinde kutluyor
Adalet Bakanlığı'nın 2023 verilerine göre Türkiye’de 0-6 yaş arası 552 çocuk anneleriyle birlikte cezaevinde kalıyor.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Elif Esen, 23 Nisan Çocuk Bayramı sebebiyle anneleriyle beraber İstanbul Sincan ve Silivri cezaevlerinde kalan çocukları ziyaret etti.

Gazete Duvar’dan Ceren Bayar’ın haberine göre, Cezaevlerinde çocuklar için uygun ortamlar oluşturulduğunu belirten Esen, "Yüzeysel baktığınızda belki hiçbir sorun ya da ihtiyaçla karşılaşmayacaksınız ama konuştuğunuzda, sorduğunuzda, birebir görüştüğünüzde çok spesifik ve düzeltilebilecek sorun alanları tespit ettik" dedi.

"Çocuklar bayramı esaret altında geçiriyor"

Cezaevlerinde çocuklar için sunulan hizmetlerin nitelikli olduğunu ifade eden Esen, "Ne kadar nitelikli olsa da çocuklar anneleriyle beraber mahpus. Ne olursa olsun bir hapishane ortamı. Belki anneler bu cezayı hak ediyor ama çocuklar hiç hak etmiyor. 23 Nisan bayramını diğer çocuklar gibi özgürce, dışarıda kutlamaları gerekirken cezaevinde, esaret altında yaşıyorlar" dedi.

''Yoksulluk döngüsünün kırılması lazım''

Elif Esen, çocukların cezaevinde kalmasına sebep olan sorunların temellerine inilmesi gerektiğine de dikkat çekti. Türkiye’de insanları suça sürükleyen bir derin yoksulluk olduğunu ifade eden Esen, kadınlarla birlikte çocukların da o yoksulluk döngüsünün içinde yoğrulduğunu söyledi. Bu yoksulluk döngüsünün kırılması gerektiğini belirten Esen, “Biz koruyucu, önleyici tedbirlerle bu yoksulluk ve yoksunluk döngüsünü kıramazsak çocuklarımızı koruyamayız. Cezaevleri dolmaya devam eder. Çünkü şartlar bu insanları suça sürüklüyor. Çocukların bu döngüyü kırabilmesi çok zor. Devletin görevi de suçu olmadan önleyecek tedbirleri almak" dedi. (Kısa Dalga)

Gündem