24 gündür hak arayışını sürdüren Trendyol işçileri, şirketin genel merkezi önünde gözaltına alındı

24 gündür hak arayışını sürdüren Trendyol işçileri, şirketin genel merkezi önünde gözaltına alındı
Sendika üyesi olan Trendyol depo işçileri, işten çıkarıldı. 24 gündür muhatap bulamayan işçiler, şirket binası önünde eylem yaptı. Oturma eylemi yapan işçiler gözaltına alındı.

GazeteDuvar'ın yer verdiği habere göre, İstanbul'un Esenyurt ilçesindeki Trendyol Express Dağıtım Merkezi'nde çalışan ve sendika üyesi oldukları için işten çıkarılan işçiler, şirket genel merkezi önünde oturma eylemi yaparken gözaltına alındı.

"Görüşme taleplerimiz, 'yetkili yok' denilerek reddedildi"

Şirket yöneticilerinin görüşme taleplerini reddettiğini aktaran DGD-SEN Genel Başkanı Neslihan Acar, "23 gün boyunca uyarılarımızın hiçbiri ciddiye alınmadı. Dalga geçer gibi bütün görüşme taleplerimiz, 'Yetkili yok' denilerek reddedildi. Ama depo tam gaz çalışıyor. Biz görüşme, müzakere zemininde çözmeye çalışırken Trendyol bunların hepsini elinin tersiyle itti. Bizim artık tek bir direniş alanımız var. Orası da genel merkezin önüdür. Burada gece-gündüz hiç kalkmadan direnmeye devam edeceğiz. Tüm emek dostlarını, sesimizi duyan herkesi buraya bekliyoruz" dedi.

DGS-SEN'in sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Darp edilerek gözaltına alındık! Genel Başkanımız Neslihan Acar'ın kolunun kırıldığından endişe ediyoruz! Direnen arkadaşlarımız işkenceyle gözaltına alındı. Sadece hakkımızı istediğimiz için işçi ve sendika düşmanı Trendyol'un zulmüne uğradık!" denildi. (Kısa Dalga)

Gündem