254 bin 577 bina yıkık ya da acil yıkılacak

254 bin 577 bina yıkık ya da acil yıkılacak
Çevre Bakanı'nın açıklamasına göre, 11 kentte yapılan hasar tespit çalışmaları sonucu 608 bin bağımsız bölümün yıkık ya da ağır hasarlı olduğu tespit edildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Dolmabahçe Ofisi'nde düzenlenen "Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Toplantısı"nın kapanışında konuştu.

Bakan Kurum, 6 Şubat depremlerinden etkilenen 11 kentte bugüne kadar 1 milyon 580 binada tespit yapıldığını ve 4 milyon 859 bin bağımsız bölümün incelendiğini söyledi.

Bakan Kurum, "Ve bu bağımsız bölümlerden 254 bin 577 tanesinin acil yıkılacak, ağır hasarlı veya yıkık olduğunun tespitini yaptık ki bu da 608 bin bağımsız bölüme tekabül ediyor. Bu bağımsız bölümlerin 480 bir bini de konut içerikli binalarımızı oluşturuyor. Yine baktığımızda tescilli yapılarımızın, tarihimizin de bu manada zarar gördüğünü bazı tarihi eserlerimizin yıkıldığını görüyoruz. Bu tarihi eserlerle ilgili de Kültür Bakanlığımız sahada bilfiil çalışmalarını yapıyorlar ve ilgili tarihi eserlerimize ilişkin de restorasyon çalışmalarını çerçevesinde yürütüyorlar" dedi. (DHA)

Gündem